PDA

Bekijk de volledige versie : Zestienjarige steekt 26 mensen neer in Berlijn


Jelle thijs
27th May 2006, 09:38
Zestienjarige steekt 26 mensen neer in Berlijn

Een 16-jarige jongeman heeft vrijdagavond in Berlijn op 26 mensen ingestoken in de marge van de inwijdingsceremonie van het nieuwe centraal station in de Duitse hoofdstad.

Zes van de gewonden zijn er ernstig aan toe. De dader is gearresteerd. Hij was al een bekende van de politie, zo luidt het. Het motief voor zijn steekpartij is nog niet duidelijk.

De feiten vonden plaats rond 23.30 uur in de Luisenstrasse, in de buurt van de Reichstag en het nieuw geopende centraal station. Kort na het vuurwerk dat ter ere van de opening van het nieuwe station was afgestoken, viel de jongeman willekeurig voorbijgangers aan en zaaide daarmee paniek.

De politie sluit niet uit dat het aantal gewonden nog oploopt. "We nemen de zaak heel ernstig, maar zijn tevreden dat de gewonden snel verzorgd zijn kunnen worden", aldus een politiewoordvoerder.

Jelle thijs
27th May 2006, 12:55
16-jarige steekt 28 mensen neer in Berlijn

za 27/05/06 - In de Duitse hoofdstad Berlijn heeft een jongen van 16 met een mes minstens 28 mensen verwond. De steekpartij vond gisteravond plaats aan het einde van de inwijdingsceremonie van het nieuwe centraal station.
Rond half twaalf gisteravond bevonden er zich nog honderdduizenden mensen in de buurt van het nieuwe centraal station. Dat was feestelijk ingewijd met een groot vuurwerk.

Een 16-jarige die zich tussen het publiek bevond, trok een mes en begon in het wilde weg mensen neer te steken. Zeker 28 mensen raakten gewond, volgens de politie zijn er minstens 6 van hen erg aan toe.

In de massa brak paniek uit. 150 politieagenten en 11 ziekenwagens werden ter plaatse geroepen.

De jonge dader is gearresteerd. Het zou gaan om een jonge Duitser uit een arme buitenwijk van Berlijn.

De aanval is de laatste in een hele reeks incidenten in Duitsland waarbij vooral mensen met een vreemd uiterlijk werden geviseerd. Het aanhoudende geweld baart ook de organisatoren van het wereldkampioenschap voetbal grote zorgen. Ze vrezen dat bepaalde wedstrijden kunnen leiden tot racistische incidenten.

Barst
27th May 2006, 21:25
Steekpartij Berlijn - een slachtoffer heeft hiv-virus


(Belga) Iedereen die vrijdagavond in Berlijn slachtoffer werd van de steekpartij, moet zich op het hiv-virus laten testen. Een van de mensen die het eerst door de tiener werden gestoken, verklaarde zaterdag aan de politie dat hij besmet is met het dodelijke virus.


"Het is niet zo dat alle mensen die daarna messteken toegediend kregen ook met hiv besmet zullen zijn, maar we mogen het niet uitsluiten", zegt een woordvoerder van de Berlijnse politie. De tiener was dronken toen hij na een inwijdingsceremonie voor het nieuwe centraal station in de Duitse hoofdstad 28 mensen met een mes verwondde. Zes slachtoffers zijn er erg aan toe. Er zou niemand meer in levensgevaar zijn. Het incident roept in Duitsland heel wat vragen op over de veiligheid, vooral omdat het wereldkampioenschap voetbal er over twee weken van start gaat.


Weblog DM, 27-05-2006 (DWM) (Belga/AG 20:44)

Jelle thijs
28th May 2006, 10:27
Dat zou er dan ook nog eens moeten bijkomen!
Hebt ge langs de ene kant al een levenslang trauma opgelopen en dan zou ge daardoor ook nog eens besmet zijn met HIV!

Elke Van Loon
29th May 2006, 17:45
Ook hier weet ik niet goed wat ik erop moet zeggen. Blijkbaar zit veel jeugd met frustraties en weet ik wat nog allemaal dat ze tot vele dingen in staat zijn. Het zou ook heel erg zijn voor die mensen dat ze dan ook nog eens kans hebben om het hiv-virus te krijgen. Het loopt fout met onze hele wereld... Dat is mijn gedacht nu echt wel...