PDA

Bekijk de volledige versie : Ideetje voor Vl. Belang?


Barst
11th January 2005, 20:52
Ku Klux Klan mag stuk snelweg adopteren


De Ku Klux Klan mag een stukje snelweg adopteren in het kader van het Adopt-A-Highway-programma in de Verenigde Staten. De Klan gaat er bermen schoonmaken en afval opruimen. Als beloning komen er dankborden langs de snelweg in de Amerikaanse staat Missouri met Ku Klux Klan erop. Gratis reclame voor de extreemrechtse organisatie dus, die in het verleden zwarte mensen lynchte en kerken in brand stak.

Vrijwel elke Amerikaanse staat heeft een Adopt-A-Highway-programma. Vrijwilligers die het zwerfafval opruimen, worden op hun stuk Highway bedankt met borden met daarop hun naam. Daar was de Ku Klux Klan (KKK) ook wel geïnteresseerd in.

De staat Missouri wou daar niets van weten. Deels vanwege de gratis reclame, maar ook was de staat bang dat er langs de Ku Klux Klan-snelweg net meer afval zou worden gedumpt. Ook zouden wegenwerkers extra gevaar lopen, omdat zij voor leden van de KKK konden worden aangezien.

De Klan stapte naar de hoogste rechter om het verbod aan te vechten onder het mom van vrije meningsuiting. Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft nu bepaald dat het verbod onrechtmatig is. Daardoor staat de Klan niets meer in de weg om het stukje snelweg te adopteren. De rechters gaven geen toelichting op hun besluit.


Weblog HLN, 11/01/05 15u03

wim leenaerts
12th January 2005, 09:27
[QUOTE=Barst][U][B]maar ook was de staat bang dat er langs de Ku Klux Klan-snelweg net meer afval zou worden gedumpt[/I][/QUOTE]
en volledig terecht...