PDA

Bekijk de volledige versie : verkoop frisdrank in lagere scholen


Wouter
4th January 2005, 10:57
http://www.standaard.be/nieuws/economie/index.asp?articleID=DMF04012005_005&snel=1

================
Coca-Cola stopt verkoop frisdrank in lagere scholen

BRUSSEL - De drankengroep Coca-Cola verkoopt in geen enkele lagere school in België nog frisdranken. De automaten van de groep verdelen er enkel nog fruitsap, natuurlijk mineraalwater en melk.

Het bericht staat te lezen in de krant De Tijd.

In de lagere en secundaire scholen worden de 4.500 rode automaten van Coca-Cola vervangen door automaten met een sobere verwijzing naar merken van de groep. Daarvan staan er 500 in lagere scholen.

In de secundaire en hogere scholen worden, na overleg met de directies, eventueel wel frisdranken verkocht, maar dan is er naast de suikerhoudende drank telkens een caloriearme light-versie beschikbaar. Bovendien moet elke automaat ook water en fruitsap bevatten.
04/01/2005 - belga - kum

================

judithgielens
4th January 2005, 12:08
Jiha! Goed initiatief!
In een andere discussie zal je dat ook al wel gemerkt hebben dat ik hier een ferme voorstander van ben he!
jong (af)geleerd is oud gedaan! Als kinderen op jongere leeftijd op school perfect fruitsap en water kunnen drinken, waarom zou je ze dan van die ongezonde troep geven?
Hoeveel jongeren kampen tegenwoordig niet met overgewicht, dat voortkomt uit al die cola en hamburgers enz??
Neem ze de cola af, geef ze water en fruitsap en hopla, je creeërt al een veel gezondere levensstijl!
Op mijn stageschool kunnen de kinderen kiezen tussen chocomelk, melk, water (plat en bruis) en fruitsap(appelsap en appelsiensap)
gezonde keuze genoeg! en ik heb nog nooit iemand horen klagen dat er geen cola tussenstond!

dank u wel coca cola!!

wim leenaerts
4th January 2005, 21:05
mooi initiatief maar spijtig genoeg enkel bedoelt als imagoboost denk ik...

Davy V.H.
4th January 2005, 21:39
Inderdaad... in de toekomst zou het toch waarschijnlijk afgebouwd worden van hogerhand uit. Dus als het zover is voor alle merken kan Cola al 'stoefen' met het feit dat ze dit al jaren toepassen. :)

Barst
4th January 2005, 22:34
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was het al verboden, in Wallonië vanaf begin volgend schooljaar, dus ze wisten ook al wel dat Vlaanderen zou volgen hé... Imageboost dus (maar ik had niet anders verwacht);
De automaten worden dus vanaf heden gevuld met Chaudfontaine en Minute Maid, twee 'spin-offs' van the C.C. Fruit Company (maar ook hier had ik niet anders verwacht, die automaten zijn natuurlijk ook niet voor niets)