PDA

Bekijk de volledige versie : Onderzoekers beschrijven zes stappen naar de ware liefde


Barst
28th April 2006, 20:55
Onderzoekers beschrijven zes stappen naar de ware liefde


Mannen en vrouwen die wanhopig op zoek zijn naar de ware liefde moeten volgens enkele Amerikaanse wetenschappers slechts zes eenvoudige stappen volgen om dat doel te bereiken, zo schrijft The Guardian. De weg naar de liefde staat beschreven in het populair wetenschappelijke magazine New Scientist.


De onderzoekers zochten naar manieren waarop mensen zichzelf aantrekkelijker kunnen doen lijken in de ogen van een eventuele partner. Ze kwamen uit bij zes verschillende stappen: samen angstaanjagende dingen beleven, grapjes maken, oogcontact maken, de juiste muziek spelen, de juiste lichaamstaal hanteren en natuurlijk ook de juiste chemische reacties opwekken.

Ga dus samen naar een pretpark: proefpersonen die ondervraagd werden na een ritje in de achtbaan, vonden andere proefpersonen plots aantrekkelijker.

Zorg er zeker ook voor dat je de lichaamstaal van de ander overneemt. Mensen baseren hun eerste indruk van anderen voor meer dan de helft op hun uiterlijk en hun lichaamstaal.

De psychologen van de North Adams State College in Massachusetts ontdekten tijdens hun onderzoek voorts dat vrouwen mannen aantrekkelijker gaan vinden wanneer er op de achtergrond zachte rockmuziek speelt.

Het kan ook helpen om diep in de ogen van een ander te kijken. Dat verhoogt immers de gevoelens van verbondenheid en aantrekking.

Een andere bekende sleutel tot het hart is chocola: het bruine goud bevat immers de chemische stof phenylethylamine, die je een euforisch gevoel geeft.

En als al het bovenstaande niet helpt, gooi het dan eens over een grappige boeg. Lachen maakt endorfine vrij in het lichaam en dat geeft ons een goed gevoel.


Weblog DM, 28-04-2006 (Belga 18:24)