PDA

Bekijk de volledige versie : 8000 tegen outputfinanciering


Barst
27th April 2006, 21:20
8.000 studenten betogen in Gent


GENT - Duizenden vakbondsafgevaardigden, studenten en personeelsleden van de Universiteit Gent en een zevental hogescholen in Oost- en West-Vlaanderen hebben vanmorgen in Gent betoogd voor meer onderwijsmiddelen en tegen de 'outputfinanciering'.


Met zo'n financiering zouden hogere onderwijsinstellingen per behaalde studiepunten en diploma' gesubsidieerd worden en niet langer op basis van het aantal ingeschreven studenten.

De studenten telden 10.000 betogers, de politie 8.000. Tot de betoging was via e-mails en pamfletten opgeroepen. Te voet of met bussen zakten de manifestanten naar de binnenstad af. Veel studenten en personeelsleden hadden voor de duur van de betoging vrijaf gekregen: de lessen werden geschorst om iedereen de kans te geven zijn stem te laten horen.

Andere eisen

Er werd in Gent ook betoogd tegen het plan om middelen voor onderwijs te ,,draineren'' naar meer onderzoek en tegen hogere inschrijvingsgelden voor bissers, trissers en studenten die na hun basisopleiding een master na master willen volgen.

Voorts eisen studenten en personeel dat het budget voor onderwijs wordt opgetrokken tot zeven procent van het bruto regionaal product. Daarnaast moeten er meer middelen komen voor studenten met specifieke onderwijsbehoeften, zoals allochtonen of studenten met dyslexie.

De betoging was georganiseerd door de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS), de Gentse studentenraden en de vakbonden.


Weblog DS, 27-04-2006 (kld)

Barst
28th April 2006, 01:09
[FONT=Trebuchet MS]Wel brute pech dat die gasten met 8000 op straat komen op het moment dat heel het land smachtend zit uit te kijken naar het 'We Got Him' in de Belgische versie n.a.v. de mp3-moord... TV1-journaal van 27/04: de eerste 17'(!) enkel en alleen over heel deze affaire... :confused: Uiteraard is er dan geen tijd meer over om andere maatschappelijk-relevante items in beeld te brengen... :mad: [/FONT]