PDA

Bekijk de volledige versie : Bekijk je blad eens!


Pieterjan
25th April 2006, 16:51
'17 procent geprinte pagina's nooit gebruikt'

Door Inge Janse - maandag 24 april 2006 17:16 - Bron: Redactie Tweakers.net

Onderzoeksbureau IPSOS heeft in opdracht van printerfabrikant Lexmark begin dit jaar onderzocht hoeveel papier er in het Europese bedrijfsleven verloren gaat aan ongebruikte afdrukken. Gemiddeld blijkt 17 procent van alle afgedrukte documenten nooit bekeken te worden. Gemiddeld print een werknemer van een kantoor in Europa 34 pagina's per dag. In de retailbranche ontmoeten geprinte artikelen het minst vaak het oog van de lezer: slechts 79 procent wordt ook echt bekeken. De tweede plaats op de verspillerslijst wordt gedeeld door de bouw- en financiële sector, waar 18 procent van alle afdrukken ongebruikt weer weggegooid worden. Met 17 procent en een laag gemiddeld aantal prints per dag sluiten de industrie en de overheid de top-vijf.

Ook de grootte van het bedrijf lijkt van invloed te zijn op de hoeveelheid onnodige afdrukken. Vooral kleine bedrijven tot tien werknemers komen er met 21 procent verspilling slecht vanaf, terwijl bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers het met 15 procent relatief goed doen. Het minst papierbewust blijkt de private sector in het Verenigd Koninkrijk te zijn, die een derde van alle afdrukken voor niets uit de printer laat komen. Daarnaast valt het op dat slechts weinig ondervraagden toegeven bij te dragen aan de papierverspilling, terwijl ze wel op de hoogte zijn van het probleem.


We moeten niet ver kijken in onze school om dezelfde dingen te zien gebeuren...

wim leenaerts
25th April 2006, 17:41
[QUOTE=Pieterjan]We moeten niet ver kijken in onze school om dezelfde dingen te zien gebeuren...[/QUOTE]
Inderdaad. Echt erg vind ik dat...
Toevallig dat je dit nu post, want de volgende studentenraad ga ik enkele milieumaatregelen voorleggen die vnl met papierverspilling te maken hebben.
Als je kijkt hoeveel 'klad'papier er vaak bij de printers ligt...
Enkele dingen die beter kunnen (moeten!):
- Gerecycleerd papier ! ! Dat ze dat nog steeds niet gebruiken bij ons op school :confused:
- Mits de aankoop van een 'speciale toevoeging' voor de printers op school wordt het perfect mogelijk om automatisch dubbelzijdig af te drukken.
- Cursussen zijn zo goed als nooit recto verso gedrukt...
Enz...

Barst
25th April 2006, 21:34
[QUOTE=wim leenaerts]
- Cursussen zijn zo goed als nooit recto verso gedrukt...[/QUOTE]
[FONT=Trebuchet MS]Heeft niemand dat die ingeboden versie van RZL2 gezien tijdens de Opendeur? :confused: Flinterdun en toch prettig afschrikwekkend... :D[/FONT]

Wouter
25th April 2006, 23:13
Je had de berg papier moeten zien bestaande uit actua-vragen van verschillende klassen. Elke dag zat dat 'bakske' van Barst stampvol. Via internet is er niks verspilling meer.. Behalve den elentric ;)

soit, bij ons op het werk merk ik het ook, heel veel papier, vooral douane-manifesten ddie niet eens bekeken worden als ze worden afgestempeld.. :rolleyes:

Barst
25th April 2006, 23:22
[QUOTE=Wouter]Je had de berg papier moeten zien bestaande uit actua-vragen van verschillende klassen. Elke dag zat dat 'bakske' van Barst stampvol. Via internet is er niks verspilling meer...[/QUOTE]
[FONT=Trebuchet MS]ZEEEER juist!!! ;) :) [/FONT]

Kenny
28th April 2006, 18:39
[QUOTE=Barst][FONT=Trebuchet MS]ZEEEER juist!!! ;) :) [/FONT][/QUOTE]

Vandaar dus dat wij normaal verplicht zijn om die vragen af te printen? :p
Ondergetekende heeft daar tot dusver wel altijd zijn laars aan gelapt, uit milieuvriendelijke overwegingen, uiteraard! ;)

wim leenaerts
28th April 2006, 19:11
[QUOTE=Kenny]Ondergetekende heeft daar tot dusver wel altijd zijn laars aan gelapt, uit milieuvriendelijke overwegingen, uiteraard! ;)[/QUOTE]
Same here, alleen doe ik dat écht uit milieuvriendelijke overwegingen :p