PDA

Bekijk de volledige versie : positief nieuws voor Lierse


kristofdebruyn
25th April 2006, 10:57
Na de aanhoudende problemen voor lierse op spotief vlak heeft Lierse gisteren (maandag 24 april) zich financieel verzekerd voor het komende seizoen. Het kreeg een licentie samen met Beveren. Licenties worden elk jaar gegeven aan de clubs die kunnen verantwoorden dat ze financieel stabiel zijn. Voor Lierse, Beveren, Moeskroen en La Louvièvre werden die aanvankelijk nog niet uitgereikt. Bij nader inzien leken Lierse en Beveren toch over de nodige capaciteit te beschikken en mogen ze volgend seizoen aantreden in 1ste klasse (als ze zich sportief redden nattuurlijk). Voor Moeskroen en La Louvière werden deze niet uitgereikt. De mogelijkheid bestaat nu dat zei in beroep gaan, doen ze dit niet dan zullen deze ploegen met ZEKERHEID zakken naar 3 de klasse.
Voor Lierse is dit schitterend nieuws na een seizoen vol problemen. Zo werden eerder deze week 2 spelers geschorst omdat ze ook op de hoogte waren van het gokschandaal. Ze zouden niet willen meedoen hebben aan het gokschandaal maar waren wel op de hoogte. Hun schuld zal de komende weken verder uitgezocht worden.
De grote vraag is nu voor Lierse is nu of het vorige bestuur iets met deze zaak te maken heeft gehad, als dit zo blijkt, zou dit slechte gevolgen kunnen hebben voor de club.
meer (http://www.lierse.be/nieuws2.php?ID=1851&keuze=3&subkeuze=)