PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe bomaanslagen in Egypte


bram willems
25th April 2006, 10:13
24/04 30 doden bij aanslagen in Egyptische badplaats Dahab
Bij drie bomaanslagen in de Egyptische badplaats Dahab aan de Rode zee zijn maandagavond zeker 30 doden en 150 gewonden gevallen, zo heeft de Egyptische staatstelevisie meegedeeld.

De aanslagen werden gepleegd met bommen die vanop afstand werden geactiveerd, aldus de zender, die de aanwezigheid van zelfmoordenaars uitsloot. Dahab is, samen met andere plaatsen op het Sinaļ-schiereiland als Sjarm el-Sjeich, Sint-Catherina en Thor, zeer in trek bij zowel Egyptische als buitenlandse toeristen. Volgens de Egyptische tv heeft het merendeel van de slachtoffers de Egyptische nationaliteit, maar er zouden ook "buitenlandse en Arabische" slachtoffers zijn gevallen.

Dahab is een toeristische stad, gelegen op het Sinaļ-schiereiland. Momenteel zijn de hotels aan de Egyptische kust van de Golf van Akaba wegens een feestdag overvol. De voorbije twee jaar vonden reeds twee aanslagen met talrijke doden plaats in het toeristische gebied. In juli 2005 vielen in Sjarm-el-Sjeich 66 doden, en in oktober 2004 eisten aanslagen in Taba en twee kleine kustplaatsjes aan de Egyptisch-Israėlische grens 34 doden.

bron: www.gva.be