PDA

Bekijk de volledige versie : Moordwapen Joe teruggevonden?


Barst
22nd April 2006, 02:43
Dakloze vindt bebloed mes langs vluchtweg


Een dakloze heeft de dag na de moord op Joe Van Holsbeeck (17) een bebloed mes gevonden in een vuilnisbak bij het Brusselse Centraal Station.


De vuilnisbak stond langs de vluchtweg van de twee daders. Die zijn nog altijd niet geïdentificeerd. Het gerecht hoopt dat nieuwe, scherpere beelden de gouden tip opleveren waarop het nu al dagen wacht.

Het gevonden mes wordt aan een DNA-onderzoek onderworpen. Dat moet duidelijk maken of het bloed erop overeenkomt met dat van Joe Van Holsbeeck.

Bruikbare vingerafdrukken waren er niet meer te vinden op het wapen. ,,Het mes werd na het terugvinden te veel gemanipuleerd'', verklaarde het Brusselse parket.

Het gerecht heeft ondertussen een nieuwe reeks foto's van de daders vrijgegeven. Deze keer zijn de beelden gemaakt door een camera bij het nieuwe casino van Brussel, in de Duquesnoystraat, waarlangs de daders wegvluchtten.

Op de vrijgegeven beelden ziet men de twee jongelui wegspurten. Eerst de jongeman met de Nike-trui, de mededader. Daarachter de jongeman die Joe vijf keer met een mes heeft gestoken.

Die tweede dader, die een stuk struiser is dan de eerste, lijkt in zijn rechterhand een wit voorwerp vast te houden. Het zou kunnen gaan om de mp3-speler waarvoor Joe Van Holsbeeck gedood werd, maar de kwaliteit van de beelden is niet goed genoeg om zekerheid te bieden.

De nieuwe beelden zijn wel iets scherper dan die van de vorige reeks, die afkomstig was van een beveiligingscamera in de lokettenzaal van het Centraal Station. Ze zouden in enkele uren een dertigtal nieuwe tips hebben opgeleverd op het nummer 0800-91.119.

Op de speciale website www.pourjoe.be , opgezet door vrienden van de vermoorde jongen, hebben de voorbije dagen al 91.000 mensen een petitie ondertekend die oproept tot meer veiligheid en tot een poging tot dialoog met criminele jongeren.


Weblog DS, 22-04-2006 (yb, sdb)