PDA

Bekijk de volledige versie : Petitie Rik Remmery & Naïma Amzil


Barst
23rd December 2004, 23:47
[SIZE=3][FONT=Trebuchet MS]UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, heeft op de site unizo.be een petitie geopend ter ondersteuning van de bedreigde KMO-werkgever en UNIZO-lid Rik Remmery, zijn medewerkers en familie. UNIZO roept de Vlaamse ondernemers op samen met alle maatschappelijke krachten, organisaties, sociale partners en politieke partijen publiek hun steun te betuigen aan het bedrijf van Rik Remmery en aan Naïma Amzil via de petitie op www.unizo.be (lees ook de reacties bij de petitielijst...)
N.V.V. ('Nieuw Vrij Vlaanderen' - hiermee worden de bedreigingen ondertekend): FUCK![/FONT][/SIZE] :mad: :mad: :mad:

Barst
26th December 2004, 01:50
,,Verscheidenheid, een cadeau om te aanvaarden''


BRUSSEL - Kardinaal Godfried Danneels heeft vrijdag tijdens de Nachtmis in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel opgeroepen om de verscheidenheid in de samenleving te aanvaarden. ,,Waarom altijd meer willen, groter, verder, beter en sneller? Begin met jullie te aanvaarden zoals jullie zijn.”


Kardinaal Danneels verwees in zijn homilie ook naar de West-Vlaamse bedrijfsleider die met de dood bedreigd wordt omdat hij een moslimvrouw tewerk stelt. ,,Welke angst leeft er in de maatschappij als een bedrijfsleider wordt afgedreigd en gechanteerd zoals recente gebeurtenissen uitwijzen. Zo kan het niet en zo gaat de samenleving nooit de weg naar de vreugde", zei Danneels.

,,Verscheidenheid is een cadeau, maar wel een cadeau dat je moet willen aanvaarden", aldus de kardinaal. De vreugde ligt volgens hem in de ander aanvaarden in zijn anderszijn. ,,Wie maar één klok heeft, hoort maar één klank. Dat is triest: leve de beiaard."

Danneels wees er ook op dat een samenleving die kinderen respecteert en graag ziet een gelukkige samenleving is. ,,Onze maatschappij veroudert snel en dat stelt een probleem: economisch, sociaal, voor ziekteverzekering en sociale zekerheid. Wat doen we om er aan te verhelpen? Het is niet verwonderlijk dat er zo weinig te horen is over de basisremedie: edelmoediger zijn om het leven door te geven aan nieuwe mensen."


25/12/2004 - belga - sdg