PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe gsm laat toe tieners te controleren


Wouter
5th April 2006, 19:30
Nieuwe gsm laat toe tieners te controleren


Mediareus Disney lanceert in de Verenigde Staten een dienst die ouders toelaat de telefoongesprekken van hun kinderen te controleren. Via een ingebouwd gps-systeem kunnen ze zelfs zien waar hun kroost zich bevindt.

Wantrouwige vaders en moeders kunnen met de Disney-gsm hun kinderen afluisteren en hun sms'jes lezen. Ze kunnen ook beletten dat de jongeren bepaalde nummers bellen en te allen tijde controleren waar de kinderen zich bevinden. De Disney-groep hoopt met het toestel de groeiende markt van gsm-gebruikers tussen 10 en 15 jaar oud te infiltreren. Uit marktonderzoek blijkt dat ouders vaak willen weten waar hun kinderen zijn en met wie ze omgaan. De gsm's worden vanaf juni verkocht via het internet. De ongeruste ouders zullen een maandelijks abonnement moeten betalen om van de dienst gebruik te kunnen maken. Marktleider Nokia schat dat de afzet van gsm's in de wereld dit jaar nog zal groeien met zo'n 15 procent.

(svr) (Belga/AG 18:31)

judithgielens
5th April 2006, 20:13
man man man,
ik snap echt niets meer van deze wereld hoor!
boekentassen mogen niet meer gecontroleerd worden: schending van de privacy,( leraren mogen niet in boekentas kijken (http://actualiteit.org/forums/showthread.php?t=8007) )
maar kinderen mogen wel altijd en overal gecontroleerd worden, smsjes mogen gelezen worden enz
Is dit dan geen schending van de privacy?

Kenny
5th April 2006, 23:50
Dit is wel in de VS, geen idee hoe de privacy wetten daar in mekaar zitten. Belangrijkste verschil lijkt mij echter wel dat het hier om de ouders gaat en niet om derden (zoals leerkrachten).