PDA

Bekijk de volledige versie : Grand Theft Auto rocks


Wouter
22nd December 2004, 07:41
http://www.hln.be/hln/cch/det/art_31377.html

=============
Een gewelddadig videospel heeft een Amerikaanse familie onverwacht geholpen... bij het verjagen van een inbreker. In maart van dit jaar paste grootmoeder Sandy Wilson uit Santa Fe in de Amerikaanse staat Texas op haar drie kleinkinderen. Enkele inbrekers drongen toen de woning van Wilson binnen en bedreigden haar en de kleinkinderen met een pistool. Op dat moment stond het videospel Grand Theft Auto, dat de drie kleinkinderen aan het spelen waren op de Playstation, nog aan. En dat bleek hun redding.

Naast een portie straatgeweld en obsceen taalgebruik bevat het spel ook politescannerboodschappen als "This is the police! You're Surrounded! (Dit is de politie, u bent omsingeld). Ongelooflijk maar waar: toen de idiote inbrekers de boodschap hoorden, waren ze ervan overtuigd dat de politie echt buiten postvatte en hen omsingelde. Volgens openbaar aanklager Michael Elliott van de rechtbank van Galveston County panikeerden de criminelen en sloegen ze meteen op de vlucht.

De intussen gewaarschuwde agenten konden niet veel later vier mannen arresteren. De leider van van het gezelschap, Samuel Woodrow, werd veroordeeld tot vijf jaar cel. Drie andere bendeleden kregen lichtere straffen.(mvdb)
=================

Roel
22nd December 2004, 09:02
Laat ze nu nog maar eens die spellen afkeuren! :D
Ongelooflijk verhaarl! maar wel beestig leuk om te horen!

Davy V.H.
22nd December 2004, 13:05
Oh my god... digitale politie... doet me denken aan zo een autoalarm. "Please step away from the vehicle..." Heb ik ook altijd al cool gevonden... :D