PDA

Bekijk de volledige versie : Vlaams-Belang deelt gratis raam- en deuralarmen uit


jan l
28th March 2006, 19:13
Het Vlaams Belang deelt in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen enkele tienduizenden raam- en deuralarmen gratis uit. Daarmee wil de partij de verkiezingscampagne "Uw veiligheid, onze prioriteit" kracht bijzetten. De partij heeft 80.000 toestelletjes in een speciale verpakking met de campagneslogan en de partijnaam laten maken. Het gratis raam- en deuralarm kan gratis ontvangen worden op de regiosecretariaten van het Vlaams Belang of per post.

De Vlaams Belang-leiding stelt de verkiezingscampagne voor de komende lokale verkiezingen donderdag voor. Het was de bedoeling om dan uit te pakken met de alarmen. Het nieuws lekte echter voortijdig uit via de lokale Vlaams Belang Krant, die onder meer in het Leuvense reeds in de brievenbussen belandde.

Gadgets uitdelen verboden
In België is het sinds 1989 verboden om tijdens de verkiezingscampagne gadgets- balpennen, aanstekers, ... - uit te delen. In ruil daarvoor krijgen partijen die in het parlement vertegenwoordigd zijn een overheidsdotatie. Die regel geldt echter slechts tijdens de zogenaamde sperperiode die drie maanden voor de verkiezingen start. Tot 8 juli zijn acties zoals de gratis contactalarmen dus nog perfect legaal.

Hoeveel de operatie kost, wilde men niet kwijt. Het zou in elk geval minder zijn dan één euro per stuk.
Jongens, meisjes,
De wereld wordt nu zeker een heel pak veiliger dank zij het Vlaams Belang. :cool:
Waarvoor dank.

wimjansen
29th March 2006, 12:51
Inderdaad, het Vlaams Belang is de eerste politieke partij in Vlaanderen, misschien wel de werled, die de mensen een minimum gevoel aan veiligheid kunnen geven. Tot voor kort is daar nog geen enkele partij in geslaagd. Veel praats maar weinig daads!
Ik vind het idee origineel en niet omdat het van het Vlaams Belang komt. Maar de andere partijen hebben niet genoeg 'gezond verstand' om op die manier campagne te voeren. Zij hebben dan ook andere punten op hun agenda om de kiezer te overtuigen.
Zolang het nog legaal is... waarom niet?!

Vlaams Belang doe zo voort!!!

Barst
29th March 2006, 22:25
[QUOTE=wimjansen]Veel praats maar weinig daads!
Vlaams Belang doe zo voort!!![/QUOTE]

[FONT=Trebuchet MS]Dus terug gratis bier en saucissen!
LEVE WOESTE, AWOE DAENS!! [/FONT] :rolleyes:

Barst
30th March 2006, 16:05
Als racisme niet meer kan, wakker dan het onveiligheidsgevoel aan


DE gemeenteraadsverkiezingen mogen dan nog zes maanden op zich laten wachten, het is duidelijk dat de partijen zich aan het opwarmen zijn via pre-electorale campagnes. De VLD probeert de 'hardwerkende Vlaming' te verleiden, het Vlaams Belang mikt duidelijk op de 'bange Vlaming' (,,Vlaams Belang deelt deuralarmen uit'' DS 29 maart).


Wanneer je de mediaberichtgeving over de partijen bekijkt, is er wel een duidelijk verschil. De democratische partijen komen meestal in het nieuws als het over personeelskwesties gaat: wie mag de lijst trekken en wie wordt naar een reserveplaats verwezen? Bij het Vlaams Belang niets van dat alles. Zoals bekend lost deze partij ruzies intern op, en de partij komt dan ook meestal in het nieuws vanwege haar campagnethema's. Zolang de andere partijen niet wat meer inhoudelijk weerwerk bieden, ziet het er naar uit dat het Vlaams Belang de meest besproken partij zal zijn van de campagne.

Toch kampt ook het Vlaams Belang met een strategisch probleem. De gemeenteraadsverkiezingen worden de eerste electorale test voor de partij na de naamsverandering van eind 2004. Sinds het 'Vlaams Blok' werd omgevormd tot het 'Vlaams Belang' heeft de partij voortdurend warm en koud tegelijk geblazen. Aan de ene kant willen sommige kopstukken duidelijk geen afstand nemen van de radicale retoriek die leidde tot een veroordeling van de partij. Waarom zouden ze ook; de ongezouten standpunten van de partij hebben tot dusver alleen maar winst opgeleverd. Maar aan de andere kant wil men vermijden dat het tot een nieuwe veroordeling wegens racisme zou komen. Bovendien leeft de hoop dat men binnenkort in een aantal gemeenten zal kunnen deelnemen aan de macht.

Vanwege die dubbele agenda wordt het voor het Vlaams Belang moeilijker het migrantenthema voluit en openlijk te bespelen. Hoe sterker de partij zich profileert met anti-migrantenstandpunten, des te gemakkelijker het voor de voorzitters van de andere partijen wordt om het cordon onverkort in stand te houden. De pre-electorale campagne rond veiligheid en criminaliteit is daarom een strategisch belangrijke zet. Terwijl we in ons land wetten hebben tegen racistische uitlatingen, is er geen enkel wettelijk bezwaar tegen het aanwakkeren van het onveiligheidsgevoel. Het Vlaams Belang kan dus gerust de veiligheidsproblematiek naar voren schuiven als zijn centrale campagnethema. Ook in Amerikaanse campagnes functioneert ,,crime'' vaak als een electoraal codewoord. Net zoals bij ons is het in de Verenigde Staten ondenkbaar dat partijen in een campagne gebruik zouden maken van openlijk racistische argumenten. Maar als een partij zegt dat ze prioriteit wil geven aan de bestrijding van criminaliteit, dan heeft de hele welgestelde blanke bevolking meteen door welke bevolkingsgroep daarvoor verantwoordelijk wordt geacht. Ook in Vlaanderen kunnen we in diverse onderzoeken perfect zien welke bevolkingsgroepen er verantwoordelijk worden gesteld voor de 'toenemende' criminaliteit.

De pre-electorale campagne van het Vlaams Belang verschilt dus niet zo veel van wat we enkele jaren geleden nog zagen, zij het toen onder een andere naam. Waarom zou de partij ook: juist in dat soort klare en duidelijke communicatie ligt haar electorale sterkte, en dat zal in oktober niet anders zijn. De beproefde formule heeft haar deugdelijkheid bewezen en wordt nu nog eens van stal gehaald.

Maakt deze radicale en eerder populistische toon de partij dan onmogelijk als potentiële coalitiepartner na de verkiezingen? Niet noodzakelijk. Als het tot een doorbreken van het cordon sanitaire komt, dan zal dat bij niemand van harte zijn. Er is niemand die vrijwillig in zee zal gaan met mandatarissen van het Vlaams Belang omdat men dat zulke genuanceerde en gematigde mensen vindt, waarmee het aangenaam besturen is. De partij zal alleen kunnen inbreken in een meerderheid, als ze zich onmisbaar maakt door een stevige score. En de beste manier om zo'n score te behalen lijkt vooralsnog het vasthouden aan de oude campagnemodellen.

Marc Hooghe

(De auteur doceert politieke wetenschappen aan de KU Leuven.)


DS, 30-03-2006 (Marc Hooghe)

wim leenaerts
30th March 2006, 17:47
[QUOTE=wimjansen]Inderdaad, het Vlaams Belang is de eerste politieke partij in Vlaanderen, misschien wel de werled, die de mensen een minimum gevoel aan veiligheid kunnen geven. Tot voor kort is daar nog geen enkele partij in geslaagd. Veel praats maar weinig daads![/QUOTE]
Geldt het vetgedrukte ook niet voor het Vlaams Belang?
Ze kunnen idd mss het onveiligheidsGEVOEL wegnemen, maar daar neem je de (volgens mij niet bestaande maar soit) onveiligheid niet mee weg.
Ja, je huis zal dan wel een stukje veiliger zijn, maar dat is gewoon het bestrijden van symptomen terwijl ze aan de oorzaak van de onveiligheid niets doen...

kristofdebruyn
31st March 2006, 12:07
Ik ben geen voorstander van het Vlaams belang, maar wordt het is geen tijd voor de andere partijen om rekening te gaan houden met deze partij. Er zijn duidelijke signalen van het volk over hoe ze het willen. Het is nu aan de andere partijen om daar op te reageren; Ik denk ook niet dat de reactie om een cordon sanitair op te richten een goed idee is. Dat geeft de voorstanders van het Vlaams Belang nog meer de mogelijkheid om te verklaren dat het er niet goed aan toe gaat in België.

De campagne voor het Vlaams Belang is ook al duidelijk begonnen. Dat geeft aan dat ze hun slag stillaan wel willen gaan slaaN. Tot eind juni mogen ze ook nog "dingen" (zoals alamsystemen) weggeven. Vanaf dan is de echte start van de campagnes en is dit verboden. Ze begaan dus geen enkele overtreding. Waarom daar dan zo'n media-aandacht aan geven?
ALs daar in het nieuws over gesproken was, wist bijna niemand het. Maar toch doet men dit niet. Men geeft het Vlaams Belang de aandacht waarom zei vragen. Laat ze dit toch doen, laat ze hun campagne nu starten en uitvoeren op de manier dat zei dat willen.
De motieven van het Vlaams Belang zijn dat ze al veel langer meer alarmsystemen wilde promoten bij middenstanders en particulieren. Men wil hiermee de veiligheid van de Vlamingen verbeteren.
Zelf denk ik dat ze het meer doen om aan te tonen hoe onveilig het eigenlijk wel niet in België is. Ze willen de mensen daar van bewust maken zodat ze sneller op het VB gaan stemmen. Een andere rede is dat ze hierdoor weer zeer veel in het nieuws zijn geweest en dus gratis reclame erbij kregen.

Kenny
31st March 2006, 21:08
[QUOTE=kristofdebruyn]Zelf denk ik dat ze het meer doen om aan te tonen hoe onveilig het eigenlijk wel niet in België is.[/QUOTE]

Maar het is helemaal niet onveilig in België.

Op zich wel een ludieke actie... Het VB wil iets doen aan de onveiligheid. Bijgevolg delen ze massa's alarmen uit zonder erbij stil te staan dat die voor het overgrote deel van de bevolking volkomen nutteloos zijn (en dat kleine deel in de probleemwijken in de grootsteden zal al wel langer dan vandaag een alarmsysteem geïnstalleerd hebben zeker?).

Gevolg: alarmen volledig overbodig... onveiligheidsgevoel daalt? :D

Ik ben benieuwd of ze ze alle 80.000 volgend jaar dan ook gaan terugnemen.

Barst
31st March 2006, 21:27
Eigenbelang


Bepaald geen goed nieuws over onze allochtone medemensen vandaag in de krant. De federale politie heeft een Houthalenaar van Turkse afkomst opgepakt die op grote schaal landgenoten frauduleus aan een Belgische werkloosheidsuitkering hielp. En volgens cijfers van de lokale overlegplatforms gaat het qua gelijke onderwijskansen voor jongeren uit kansarme - zeg maar allochtone - milieus in Limburg eerder achteruit dan vooruit. Er wordt zelfs gesproken over een 'verloren generatie allochtonen op de Limburgse schoolbanken'.


En tegelijkertijd had gisteren aan de Universiteit Hasselt een symposium plaats over de tweede democratiseringsgolf die nodig is om ervoor te zorgen dat er (veel) meer jongeren van allochtone komaf doorstuderen.

Zelfs in onze zo multiculturele provincie zitten er immers nauwelijks 7 procent allochtonen in het hoger onderwijs. En als ze al aan hogere studies beginnen, hebben ze twee kansen op drie om te mislukken. Tijdens de universitaire bijeenkomst gaven enkele allochtone 'witte raven' die wel met succes studeren, een aantal oorzaken van het falen aan. De taalachterstand is er eigenlijk al van in het eerste leerjaar, en is zonder extra hulp nauwelijks te overbruggen, en niet alle allochtone ouders zijn even overtuigd van het nut van studeren.

Echt gelijke onderwijskansen voor iedereen creëren betekent dan ook niet de (financiële) lat gelijk leggen, maar ze zo scheef leggen dat kinderen uit kansarme milieus meer middelen krijgen dan die uit meer kansrijke gezinnen, om ze zo echt gelijk aan de start te krijgen voor hogere studies.

Zo'n gelijke kansenbeleid zal wellicht hier en daar weerstand oproepen, want iedereen is het eens met gelijke kansen, behalve als dat inhoudt dat sommigen meer moeten krijgen dan anderen. Maar wie er moeite mee heeft, moet toch eens nadenken over wat Willy Goetstouwers, de afscheidnemende beheerder van de Universiteit Hasselt en een groot verdediger van de democratisering van het onderwijs, gisteren zei op het symposium.

In Genk is al meer dan de helft van de kinderen die momenteel worden geboren van allochtone afkomst. Als al die allochtone jongeren over achttien jaar niet op een normale manier gaan participeren aan het hoger onderwijs, dan gaan we binnen zo'n 25 jaar de helft minder dokters, ingenieurs, leraars, verpleegsters en andere professionelen hebben, en kunnen we onze samenleving niet meer draaiende houden. Het is een kwestie van puur eigenbelang.


© 31-03-2006 Het Belang van Limburg (Luc Standaert)

Wouter
1st April 2006, 06:45
[QUOTE=jan l]
Hoeveel de operatie kost, wilde men niet kwijt. Het zou in elk geval minder zijn dan één euro per stuk.
[/QUOTE]

bucht van den aldi ;)

Barst
7th April 2006, 13:16
Kopstukken Vlaams Belang scoren enkel bij eigen achterban


Politici van Vlaams Belang hebben enkel een positief imago binnen de eigen achterban. Bij de kiezers van de andere Vlaamse partijen slaan kopstukken zoals Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke niet aan. Vlaams Belang stemmers zijn daarentegen wel positief over Jean-Marie Dedecker en Yves Leterme.


Dat blijkt uit de "Imagoscan90", een gedetailleerd imagoprofiel van negentig bekende politici die het Centrum voor Politieke en Electorale Marketinganalyse (POEMA) van de VUB vanaf nu elke drie maanden samenstelt.

In de top-10 van meest populaire politici bij Vlaams Belang-kiezers slagen drie politici er wel in zich in het lijstje Vlaams Belangers te wurmen dat wordt aangevoerd door Filip Dewinter. VLD-senator Jean-Marie Dedecker staat zelfs op twee, en is daarmee populairder bij de kiezers van Vlaams Belang (51 procent) dan binnen zijn eigen achterban (47,4 procent).

Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) behaalt een opvallend hoge positieve imagoscore bij het Vlaams Belang-electoraat (34,9 procent) en is goed voor een vijfde plaats. Ook voormalig premier Jean-Luc Dehaene geniet krediet bij de Vlaams Belang-kiezers: hij staat op de negende plaats met 9,8 procent.

De "Imagoscan90" is gebaseerd op gegevens afkomstig van de Stemmenkampioen, een maandelijkse politieke online-peiling bij een panel van 20.000 kiezers, uitgevoerd door de VUB in opdracht van Het Laatste Nieuws.


Weblog DM, 07-04-2006 (Belga 12:11)

Jelle thijs
8th May 2006, 17:00
Ik vind dat dit een actie is die er nog maar eens op wijst dat het Vlaams Belang de Vlaming een onveiligheidsgevoel wil schenken.
Men geeft hen eerst een onveiligheidsgevoel door maar genoeg te hameren op de vele haarden van 'zinloos geweld' en dan nog liefst de link leggen met 'Noord-Afrikanen' en daarna komen ze af met alarmen.
Zorgt dit ervoor dat ze eens als ze mogen regeren goede maatregelen gaan treffen? Misschien krijgt heel Vlaanderen dan wel zo'n alarm.
Lang leve de goede misdaadpreventie.