PDA

Bekijk de volledige versie : Een nieuwe Suske en Wiske-film in aantocht ?


katleen
21st December 2004, 12:10
[FONT=Century Gothic]Een nieuwe Suske en Wiske-film in aantocht ?
di 21/12/04 - Volgend jaar viert het bekende Belgische stripduo Suske en Wiske zijn zestigste verjaardag. Naast allerlei speciale uitgaven spreekt tekenaar Marc Verhaegen zich uit over een eventuele nieuwe verfilming. Ook wil de strip opnieuw aan de top staan in België. Suske en Wiske blijk populairder te zijn in Nederland.

Voor de zestigste verjaardag van Suske en Wiske in 2005 plannen Vandersteen en Standard Uitgeverij een groot feest in het Sportpaleis, een huldeboek en een aantal korte verhalen.
In De Morgen spreekt tekenaar Marc Verhaegen ook van een nieuwe film. Maar dat staat nog niet vast en die zou alleszins niet in 2005 uitkomen.
Deze keer krijgt Verhaegen inspraak bij de verfilming, wat hij niet kreeg bij de vorige film "De duistere diamant" (2004).

De nieuwe Suske en Wiske-strip is gisteren voorgesteld in Nederland. "Verraad op de Veluwe" speelt zich ook af in een Nederlands nationaal park.
"60% van onze albums wordt bij de noorderburen verkocht. We zijn het Nederlandse publiek wel iets verplicht", zegt tekenaar Marc Verhaegen.
"De reeks bestaat sinds 1945, maar in Nederland zijn Suske en Wiske pas dertig jaar bekend. Vlamingen kennen misschien Wiske al te lang", verklaart Verhaegen.
Hij wil de strip in België terug aan de top brengen met verhalen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken.

Bron: vrtnieuws.net[/FONT]