PDA

Bekijk de volledige versie : "'t Gaat toch slecht!" - Ja, dat zal wel...


Barst
19th December 2004, 02:48
Nieuw record voor Banksys


BRUSSEL- Banksys heeft zaterdag met bijna 3.300.000 transacties op één dag en 6.800 transacties per minuut een nieuw record gevestigd. Het elektronische betaalverkeer liet deze keer geen steek vallen en functioneerde optimaal. Het vorige record werd gehaald op 8 mei 2004 ter gelegenheid van moederdag. Zaterdag konden de handelaars rekenen op een commercieel gebaar van Banksys. Alle Bancontact/Mister Cashtransacties uitgevoerd op 18 december 2004 waren gratis.

De centrale computer van Banksys en haar netwerk werkte optimaal. Zaterdag werden bijna 3,3 miljoen verrichtingen gedaan tegenover de 3,24 miljoen gerealiseerd op moederdag 2004. Een recordpiek van 6.800 transacties per minuut werd gemeten tussen 15.50 en 15.55 uur of 200 transacties per minuut meer dan het laatste record dat dateert van vaderdag 2003.

De Belgische consument behoudt dus zijn vertrouwen in het elektronische betaalverkeer. Een trend die in het voordeel speelde van de handelaars die aanspraak konden maken op een niet te verwaarlozen commercieel gebaar van Banksys. Naar aanleiding van de verstoring van het netwerk twee weken geleden, heeft de Belgische operator van elektronische betalingen immers besloten de Bancontact/Mister Cash-transacties uitgevoerd op zaterdag 18 december, gratis aan te bieden.

De schattingen hadden een van de meest intense dagen van het jaar voorspeld en de verwachtingen bleken uit te komen, want zaterdag is de drukste dag uit de geschiedenis van het Belgische elektronische betaalverkeer geworden. De infrastructuur van Banksys wacht in alle rust en sereniteit op het volgende record. De capaciteit van haar centrale computer is berekend op een evaluatie van het jaarlijkse piekmoment, verhoogd met een marge van ten minste 30 procent. Momenteel kan het systeem probleemloos minstens 8.000 transacties per minuut verwerken, terwijl de piek van zaterdag slechts 6.800 transacties bedroeg.

18/12/2004 - belga - kum

yannick.staelens
20th December 2004, 14:20
Is het niet een beetje logisch dat er veel meer met bankaarten betaald wordt? De mensen betalen gewoon minder graag met cash, (gevaar voor diefstal, en het is gewoon gemakkelijker) Ook zijn er meer jongeren die een bankaart gebruiken, terwijl deze vroeger toch ook meer met cash betaalden?
Om nu deze cijfers te gebruiken om te zeggen dat het toch niet zo slecht gaat, lijkt me toch iets te ver gezocht! :rolleyes: