PDA

Bekijk de volledige versie : Wat is dat toch met Nederland tegenwoordig?


Kenny
9th December 2004, 23:46
1/ Scholier steekt leraar neer
De politie heeft een jongen van zestien uit Dordrecht in Nederland aangehouden. De scholier heeft een docent neergestoken met een schroevendraaier.

De dader was geen leerling van de school waar het drama plaats vond. Zijn vriendin is dat wel en daarom ging hij er haar gsm afgeven. De jongen werd verzocht de school onmiddellijk te verlaten omdat hij een slechte invloed heeft op het meisje. Zij was op het ogenblik van de feiten aan het spijbelen.
Hij wilde niet luisteren en het kwam tot een handgemeen met een leraar. Plots haalde hij een schroevendraaier uit zijn jaszak en stak de docent neer. Een collega moest de jongen overmeesteren.
HLN (http://www.hln.be/hln/cch/det/art_30993.html) 09/12/04 17u30



2/ Nederlandse scholier bedreigt leraar met kogelbrief
De Nederlandse politie heeft een 15-jarige scholier aangehouden omdat die een docent bedreigd had met een kogelbrief. De jongen heeft bekend. Met de brief wilde hij zijn ongenoegen ten opzichte van de docent uiten.

De jongen volgt les op een school in Sneek. Hij had maandagochtend op verschillende plaatsen een brief opgehangen waarin de docent werd beledigd. Later die dag vond dezelfde docent een brief met bedreigingen en een patroon tussen zijn spullen. Uit het daarna door de politie ingestelde onderzoek kwam de verdachte naar voren.

Waar de jongen precies woont, wil de politie niet kwijt omdat het gaat om een kleine gemeenschap. De verdachte zit nog in hechtenis. Waar hij de patroon haalde, is nog onduidelijk. (VOC, belga)

HLN (http://www.hln.be/hln/cch/det/art_30930.html) 09/12/04 11u16

SuperJef
10th December 2004, 11:38
Och ja.. Het is niet de eerste keer dat een dolgedraaide tiener zulke stoten uithaald.. In Amerika is dit bijna dagelijkste kost..

Denken jullie dat bijvoorbeeld in de scholen in Borgerhout geen leerkrachten bedreigd worden en dergelijke? Ik had vorig jaar een leerkracht die in twee scholen tesamen les gaf.. Eén daar en dan bij ons.. De verhalen die hij vertelde waren onvoorstelbaar.. Hij werd beledigd, ze luisterden niet naar hem , ze kwamen binnen wanneer ze wilden , ze rookten in de klas , ze gooiden gewoon met stoelen..

En beschuldig mij nu weer niet van rascist ofzo maar meestal waren dit allochtone jongeren.. Ik zeg niet dat dit niet gebeurd bij vlaamse jongeren maar het viel toch wel op dat die leerkracht mij dat zo vertelde..

Als (hopelijk) toekomstig leraar schrikt mij dit toch wel een beetje af.. De kans is natuurlijk niet onbestaande dat je terecht komt in dit soort van scholen omdat hier toch de meeste jobs vrij zijn.. Natuurlijk , wie wil er nu in zo'n klas gaan staan.. En ik weet niet dat je als beginnend leerkracht onmiddellijk kan starten met jobs te weigeren..

katleen
10th December 2004, 14:23
In Amerika is dit bijna dagelijkste kost..
Er worden ook veel films over gemaakt. Recente zijn: "Die, the heart of America" en "Elephant". En die zijn gebaseerd op waargebeurde feiten! Zeker eens bekijken als je zin hebt ;)

Barst
22nd January 2005, 01:20
Dood tassendief raakt rauwe zenuw van Nederland


ROTTERDAM - Een automobiliste reed maandagavond in Amsterdam-Oost een mogelijke tasjesdief dood. Het slachtoffer bleek een Marokkaanse jongen. In een paar dagen tijd werd het een nationale kwestie. Ruim twee maanden na de moord op Theo van Gogh lijkt opnieuw de open zenuw van de Nederlandse samenleving geraakt.


Familie en vrienden van de jongen beschuldigden de automobiliste van racisme en moord. Hun gevoelens uitten ze dinsdagavond in een spontane herdenking. Daarover berichtten televisie en kranten. Het voornemen van het openbaar ministerie om de vrouw te vervolgen wegens doodslag, leidde tot verontwaardiging bij een breder publiek. De vrouw is gisteren vrijgelaten, maar blijft verdachte. De Amsterdamse burgemeester Cohen verwoordde waarom de zaak zo ingewikkeld is: de dader is slachtoffer en het slachtoffer dader.

Voor het NOS Journaal van acht uur was de kwestie eergisteren belangrijker dan de inauguratie van president Bush. Minister Rita Verdonk van Integratie zei op radio en tv dat er van racisme en moord geen sprake is. Parlementslid Geert Wilders noemde vervolging van de vrouw door het openbaar ministerie ,,schandelijk''. In televisieprogramma's met discussie als hoofdgerecht laaiden de gevoelens hoog op. De Telegraaf opende vandaag met de kop ,,Eigen Schuld''.

Ook Sadik Harchaoui, voorzitter van de multiculturele denktank Forum, verbaast zich over de plotselinge sprong van straat naar staat. ,,In feite gaat het hier om een overzichtelijke, dramatische gebeurtenis. Er is een jongen, crimineel of niet, overleden. Het verdriet van de nabestaanden is normaal. Het gaat mis bij de twee volgende niveaus. Mensen rondom de nabestaanden geven een interpretatie die polariserend werkt. En gezagsdragers nemen een voorschot op het werk van politie en justitie. Het benadrukken van de Marokkaanse afkomst van de jongen is niet vanzelfsprekend, meent Harchaoui. ,,De laatste twee weken zijn er wel twintig geweldsincidenten geweest in Nederland. Denk aan die steekpartijen in Alkmaar. Waarom is dit incident groter dan die andere zaken? Omdat de afkomst wordt uitvergroot. Het wordt groter en groter, nu is opeens de hele Marokkaanse gemeenschap erbij betrokken.''

De maatschappelijke beroering over de dood van de tasjesdief laat zich meten aan berichtgeving in de media, uitspraken van politici en reacties op internetfora. René Went, adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal, vond gisteren de tasjesroof belangrijker dan de inauguratie van de president van de Verenigde Staten. Went: ,,We hebben voor deze opening gekozen omdat het in Nederland nooit eerder is voorgekomen dat een tasjesdief is doodgereden.''

De website nieuwrechts.nl van de Rotterdamse politicus Michiel Smit noemt de automobiliste een ,,heldin'', omdat zij haar ,,have en goed'' heeft verdedigd. Het incident levert Nieuw Rechts nieuwe leden op: ,,Lang heb ik getwijfeld, maar ik ga me nu aanmelden als lid van NR'', schrijft iemand die de bijnaam Commandre gebruikt.

Op Marokkaanse sites wordt druk gediscussieerd over de herdenkingstocht voor Ali el B. En veel over de vraag of het hier moord betreft of niet. Niet alle bijdragen kiezen de zijde van de Marokkaanse jongen. Op marokko.nl zegt MohammedAli: ,,De media gaat hiervan smullen en LPF en Wilders hebben de beste tijd van hun leven. Een wedstrijdje, hoe rechts kan je zijn, barst nu weer los. En waarom? Om een crimineel.'' Op elqalem.nl zegt Hussam: ,,Volgens de sharia had zij gelijk om hem te doden. (...) Opgeruimd staat netjes zou ik zeggen.''

© NRC Handelsblad


22/01/2005 Hanneke Chin-A-Fo en Mark Duursma, © NRC Handelsblad

©Copyright De Standaard

Wouter
22nd January 2005, 09:53
,,Volgens de sharia had zij gelijk om hem te doden. (...) Opgeruimd staat netjes zou ik zeggen.''


:rolleyes:

Barst
24th January 2005, 02:36
Emotiecultuur vraagt tegenwicht


Stel dat in de zaak van de noodlottige tasjesdiefstal in de Amsterdamse Derde Oosterparkstraat de rover een autochtone Nederlandse jongen was geweest en de beroofde automobilist een Marokkaanse man. Hoe zouden in deze rolverdeling de reacties uit de samenleving zijn geweest?


Het is een hypothetische vraag, maar alle denkbare antwoorden kunnen eraan bijdragen het incident in een objectiever licht te plaatsen; dat wil zeggen te ontdoen van de publieke emoties, die in de dagen nadien zo hoog zijn opgelaaid, en ook aangewakkerd. Oud-rechtbankpresident Van Delden waarschuwde onlangs als voorzitter van de Raad voor de rechtspraak dat de emotiecultuur in de media en de toenemende bemoeizucht van politici met het strafproces een bedreiging zijn van de onafhankelijkheid van de rechter. Zijn waarschuwing blijkt weinig te hebben uitgehaald. Sterker nog, het lijkt erop dat bij elk nieuw incident de vloedgolven van emoties hoger worden. Die tendens bemoeilijkt het rechtsproces, dat het moet hebben van objectiviteit, zorgvuldigheid en enige afstand tot de feiten.

Een burger die eigenhandig ingrijpt bij een misdrijf kan altijd rekenen op brede sympathie, zeker als het om een vergrijp gaat dat al lang publieke ergernis wekt, zoals straatroof. Maar ook hier zijn grenzen. Nog een hypothetische vraag: hoe zou de samenleving hebben gereageerd als de beroofde automobiliste bij de achtervolging van de tasjesdief een onschuldig kind had geschept met fatale gevolgen? De gedachtenoefening kan scherp duidelijk maken dat het Openbaar ministerie in zulke gevallen is gehouden tot minitieus onderzoek naar de toedracht en omstandigheden. De ervaring (in de zaak van de twee Amsterdamse AH-medewerkers en de zaak-Anja Joos) heeft geleerd dat feiten anders kunnen zijn dan gemakzuchtige of malicieuze beeldvorming suggereert. De stemmingmakerij bij die incidenten bleek achteraf, toen in de rechtszaal alle feiten op tafel kwamen, volkomen misplaatst. De kamerleden lijken hiervan, op de opportunistische Wilders na, te hebben geleerd. Des te treuriger is het dat minister van integratie Verdonk, nota bene zetelend op het ministerie van justitie, weer een slecht voorbeeld van bemoeizucht gaf en daarvoor nog de zegen van de premier kreeg ook. De emotiecultuur verdient tegenwicht.


Trouw, 24-01-2005

Davy V.H.
24th January 2005, 02:57
Deze 'tassenroof' is idd een hot-item in NL. Na het nalezen van enkele Nederlandse fora kom ik dan weer tot de vaststelling dat het steeds slechter gaat met de Nederlandse multiculturele samenleving... Naar anleiding van deze feiten gaat men vaak oude vetes van vroeger weer ophalen en komt alles weer naar boven.

Nou goed... misschien enkele voorbeelden van hoe men met zulke zaken omgaat in het Nederlandse-internet-wereldje

Dit is de tassenrover in kwestie... en zijn vele karikaturen :rolleyes:
http://www.geenstijl.nl/feauteaufuck/manches/9/

Tegenreactie van Alochtone jongeren...
http://www.gladiool.demon.nl/noordafrikanen.avi

Tegenreactie op reactie... :confused:
http://www.vkmag.com/media/middenalmeerderanen.wmv