PDA

Bekijk de volledige versie : Tommelein is op zoek naar meer plekken om groene stroom op te wekken


Laura.V*ndenborne
21st May 2018, 15:34
Tommelein is op zoek naar meer plekken om groene stroom op te wekken.

In Aalst zijn 36 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de Sint-Pauluskerk. Het is niet de eerste keer dat een kerk groene stroom zal opwekken, maar speciaal is dat de parochianen konden investeren in het project via een coöperatieve vennootschap. Ze konden aandelen kopen en delen zo in de opbrengst van de zonnepanelen. Vlaams minister voor Energie, Bart Tommelein, hoopt op nog meer investeringen in groene stroom.

“Dergelijke kleine lokale projecten waar mensen bij betrokken zijn, kunnen heel snel gaan", zegt Tommelein. "Het zijn projecten die haalbaar zijn, rendabel zijn, niet veel geld kosten en zelfs geld opbrengen en heel snel realiseerbaar zijn."

Bron: VRT nws, Tommelein is op zoek naar meer plekken om groene stroom op te wekken., 21/05/2018, https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/21/zonnepanelen-op-kerk-in-aalst/

Eigen mening:
Er moet dringend gezocht worden naar plaatsen om groene stroom op te wekken. Anders halen we de doelstelling om de kerncentrales te sluiten in 2020 niet. Daarom is het goed dat minister voor Energie, Bart Tommelein, op zoek is naar zo'n plaatsen. Een kerk groene stroom laten opwekken door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Parochianen laten investeren in het project, dat is pas een goed idee. Ten eerste wordt het plaatsen van deze zonnepanelen dan betaalbaar. Ten tweede wordt de opbrengst van de zonnepanelen gedeeld. Laat ons hopen dat er in de toekomst nog zo'n projecten bijkomen, want deze zijn snel realiseerbaar. Waarom geen zonnepanelen op openbare gebouwen, scholen, ...? Dit kan misschien ons energieprobleem oplossen.