PDA

Bekijk de volledige versie : Rechter verklaart voetbalclub Lierse effectief failliet


maxim.g*ris
14th May 2018, 22:54
Rechter verklaart voetbalclub Lierse effectief failliet


De rechtbank van koophandel in Mechelen heeft het faillissement van voetbalclub SK Lierse uitgesproken. Het gaat om de cvba en een aanverwante jeugd-vzw.

Afgelopen woensdag raakte bekend dat de voetbalclub uit de Proximus League de boeken neerlegt. Een eerste poging, woensdag, mislukte omdat het dossier niet volledig was. Vrijdag werd wel het hele dossier binnengebracht. Maandag heeft de rechtbank de voetbalclub dan ook effectief failliet verklaard.

Het faillissement geldt voor de cvba ‘Koninklijke Lierse Sportkring’ en de aanverwante vereniging ‘K Lierse SK jeugd’. Meteen zijn ook twee curatoren aangesteld, Jeroen Pinoy en Luc De Pretre.

Vandaag om 15:01 | Bron: BELGA
Opgehaald van: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180514_03511879

Eigen mening:
Na het niet verkrijgen van een licentie volgt nu ook het officiële faillissement van voetbalclub Lierse. De club kon de kosten niet meer betalen nadat de Egyptische eigenaar en geldsluis Maged Samy besloot dat hij de kraan dicht wou draaien en de club wou verkopen tegen een enorme prijs. Nadat duidelijk was dat deze prijs te hoog was voor een kleine gezellige Kempense voetbalclub, liet hij de prijs wat zakken maar het was al te laat. Stamnummer 30 verdwijnt na 112 jaar. Zonde voor alle supporters, spelers en andere stakeholders met een hart voor de club. Dit is een gevolg van het probleem dat voetbal altijd om geld draait de laatste jaren. Dit merk je aan de prijs van de spelers en tickets, alsook aan de lonen van de spelers en de sponsorcontracten. Het is jammer dat zo'n mooie club na vele jaren zal verdwijnen.