PDA

Bekijk de volledige versie : De staatsveiligheid: ons aller steun in bange dagen?


Barst
1st March 2006, 22:59
Parket mocht Erdal niet op voorhand oppakken


Lieve Pellens, woordvoerster van het federaal parket, wijst er donderdag nog op dat er geen mogelijkheid bestond om Fehriye Erdal op te pakken nog voor het vonnis en het aanhoudingsbevel van de rechtbank van Brugge woensdagnamiddag. Het federaal parket zet de speurtocht naar de veroordeelde vrouw intussen voort.


Huisarrest

Erdal werd in 2000 door de kamer van inbeschuldigingstelling in vrijheid gesteld. De minister van Binnenlandse Zaken legde haar een huisarrest op. "Het huisarrest is een administratieve beslissing waar het federaal parket niets mee te maken heeft. Erdal was niet meer aangehouden en wij hadden geen mogelijkheid om haar op te pakken zonder nieuwe gerechtelijke beslissing. Die was er pas woensdagnamiddag", legt Pellens uit.


Internationaal geseind

Intussen is Erdal nationaal en internationaal geseind en is er een Europees aanhoudingsbevel tegen haar uitgevaardigd. Woensdagavond en in de loop van de nacht zijn er een aantal huiszoekingen uitgevoerd, onder meer op het verplichte verblijfsadres van Erdal en op andere plaatsen waar de politie haar meende te kunnen vinden, maar tevergeefs.


Weblog HLN, 01/03/06 18u23

wimjansen
2nd March 2006, 14:08
Jaja, het is ons weer gelukt om in het wereldnieuws te komen. We hebben zo al een aantal idioten gehad die België op de kaart hebben gezet, kijk maar naar Dutroux die eerst een ontsnappingspoging ondernam met een bijna succes. Tijdens zijn proces gewoon kon ontsnappen uit de celwagen (deur stond open), maar niet wilde. Een scheermesje op zak had...

Terwijl de verenigde Staten alle moeite van de wereld doen om het terrorisme te bestrijden, laten die 'domme Belgen' de terroristen gewoon loslopen. Dit vind ik echt wel lachen!!!

In wat voor een apenland leven wij nu!!! Niets klopt hier in België, niet politiek, niet gerechtelijk, niet...

Ik vraag een nieuwe nationaliteit aan... Het is niet fijn een Belg te zijn!!!

SvenHuysmans
5th March 2006, 15:04
We zijn weer mooi voor schut gezet. Heel de wereld, en vooral Turkije, heeft weer een mooie gelegenheid gekregen om nog eens te lachen met "die domme Belgen".

Eén grote soep! En nu beginnen ze moeite te doen om ze terug te vinden. Goed bezig, het gerecht werkt pas als het te laat is.

Barst
11th March 2006, 22:37
"Erdal kan uitgeleverd worden"


Indien de Turkse terroriste Fehriye Erdal gevat wordt, staat niets haar uitlevering nog in de weg. Dat verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht bij zijn terugkeer van de tweedaagse top van Europese buitenlandministers te Salzburg.


Nu Erdal veroordeeld is en Turkije de doodstraf heeft afgeschaft, zijn er volgens De Gucht geen redenen meer waarom Erdal niet uitgeleverd zou kunnen worden. Uiteraard moet ze eerst geklist worden. Of het probleem van de uitlevering tijdens het gesprek van De Gucht met zijn Turkse collega Abdullah Gül aan bod kwam, is niet bekend.

In Salzburg hadden de twee een korte babbel over de kwestie. Feit is wel dat Turkije bij België een nieuwe vraag voor uitlevering heeft ingediend. Toen Belga de Turkse minister bij het verlaten van het Congrescentrum in Salburg vroeg of de relaties tussen beide landen weer normaal zijn, bleef Gül erg op de vlakte. "Het gaat hier om een intern Belgisch probleem", zo zei hij. (Belga 22:13)


Weblog DM, 11-03-2006