PDA

Bekijk de volledige versie : Barcelona voltrekt mirakel tegen PSG en staat in kwartfinale Champions League na 6-1


Jan.D*mmen
9th March 2017, 11:47
Het leek een onbegonnen zaak “maar als één team vier keer kan scoren, is het Barcelona wel”, verklaarde Barça-aanvaller Luis Suarez begin deze week. En jawel hoor, het mirakel voltrok zich in Camp Nou. Barcelona scoorde zes doelpunten, won met 6-1 tegen PSG en stoot door naar de kwartfinales. Hier wordt binnen honderd jaar nog over gesproken.

Barcelona had een mirakel nodig tegen PSG om alsnog door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League. De Catalanen moesten minstens vier keer scoren om verlengingen af te dwingen na de 4-0 pandoering uit de heenmatch. Toch was de hoop aanwezig in Spanje, “want als één team het kan...”

Barça geloofde natuurlijk ook zelf in een comeback, zo bleek uit een tweet voor de aftrap: “Who’s up for a comeback?” — wie heeft er zin in een comeback. En jawel hoor, al na drie minuten ontplofte Camp Nou. Luis Suarez zorgde al meteen voor een eerste keer hoopvol gejuich, was sneller op de bal dan PSG-doelman Trapp en lobde de 1-0 tegen de netten. PSG was toch wat twijfelend begonnen ondanks de riante voorsprong en kreeg meteen het deksel op de neus.

PSG leek op geen enkel moment in de eerste helft op de ploeg van de heenmatch. De Parijzenaars, met Thomas Meunier tussen de lijnen, leken wel onder de indruk van de omstandigheden en kwamen er helemaal niet aan te pas. Ter illustratie: de verdedigers van Barcelona (Pique, Mascherano en Umtiti) hadden halverwege de eerste helft meer tijd doorgebracht op de helft van PSG dan op hun eigen helft...

De verdedigende aanpak van PSG kwam dan ook als een boomerang terug in hun eigen gezicht tegen het aanvallend geweld van Barça. Vijf minuten voor de rust kreeg Barcelona nog wat meer hoop in een stunt, Iniesta kreeg hulp van Marquinhos en Kurzawa, die laatste caprioleerde het leer in het eigen doel: 2-0 voor Barcelona. Operatie redding halfweg: Barça had nog een hele helft de tijd om minstens tweemaal te scoren.

PSG kwam met vernieuwde hoop uit de kleedkamer in de tweede helft, maar die hoop sloeg al snel om in wanhoop. Al na drie minuten spelen ging de bal namelijk op de stip. Thomas Meunier struikelde in de zestien, Neymar werd gehinderd door de struikelende rechtsback en ging slim liggen. Penalty voor Barcelona, PSG woedend, vooral omdat de Parijzenaars in de eerste helft een duidelijke elfmeter niet hadden gekregen.

Lionel Messi ging achter de bal staan, faalde niet en knalde de 3-0 droogjes tegen de touwen. Nog één Spaans doelpunt voor verlengingen, nog twee goals om door te stoten. Daarna schoot PSG echter eindelijk wakker. Meteen na de 3-0 trapte Edinson Cavani van dichtbij de bal tegen de paal. Dit had de doodsteek geweest voor Barcelona, maar het was slechts uitstel van executie.Na een uur spelen werd het namelijk toch 3-1. Kurzawa legde een lange vrije trap terug op Cavani, de Uruguayaan haalde de trekker meedogenloos over.

Barcelona moest nu nog driemaal scoren, en de tijd tikte ongenadig weg. Neymar scoorde tweemaal in de absolute slotfase, maar bij het ingaan van de toegevoegde tijd stond wel slechts 5-1 op het bord. En dat was niet genoeg. Toch voltrok het mirakel zich nog in Camp Nou, in de 95e minuut scoorde Sergi Roberto de onwaarschijnlijke 6-1. Barça door naar de kwartfinales, PSG in shock.

Bron: De Standaard: 8/03/2017: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170308_02770271

Mening: In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League verloor Barcelona met 4-0 tegen PSG. Hierdoor moesten ze, als PSG 1 keer scoorde in de terugwedstrijd, 6 keer scoren om door te stoten. Nog nooit had een team hen dat voorgedaan in de Champions League om een 4-0 nederlaag goed te maken. Niemand geloofde in de 88ste minuut nog dat Barcelona nog 3 keer zou kunnen scoren. Ik had de hoop ook al lang opgegeven. Als dit in een film zou gebeuren, zou iedereen het scenario als ongeloofwaardig beschouwen. Daarom vind ik dit toch zo'n belangrijk nieuws: Over 100 jaar zullen voetbalfans nog over deze wedstrijd praten. Bij PSG zullen ze deze wedstrijd echter zo snel mogelijk willen vergeten.