PDA

Bekijk de volledige versie : Uitzonderlijke fossiel gevonden in Mexico


jana.m*rien
2nd March 2017, 12:03
In Mexico is een 93 miljoen jaar oude fossiel gevonden in uitzonderlijk goede staat. “Het is de eerste dinosaurus ter wereld die zoveel details toont.” Het gaat om een zeereptiel dat 93 miljoen jaar geleden leefde.

Het skelet van de dinosaurus werd in 2011 gevonden door Mauricio Fernandez, een ex-burgemeester die gepassioneerd is door dinosaurussen. Het reptiel kreeg dan ook de passende naam ‘mauriciosaurus fernandezi’.

Goed bewaard
De dinosaurus was zo’n 180 centimeter lang en had een spanwijdte van 120 centimeter. En het gaat om een uitzonderlijke vondst. “De Mauriciosaurus is de eerste dinosaurus ter wereld die zoveel details toont”, zegt professor paleontologie Wolfgang Stinnesbeck van de universiteit van Heidelberg.

Het fossiel is zo goed bewaard dat experts kunnen zien dat het reptiel een dunne huid had met een dikke vetlaag eronder. Niet enkel de botten maar ook het zachtere weefsel is goed te zien.


Bron: http://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/buitenland/uitzonderlijk-fossiel-gevonden-mexico
Datum: 28/02/2017

Eigen mening: Dankzij deze ontdekking staat de wetenschap weer een stap verder. Omdat er nooit eerder een dergelijk fossiel gevonden werd, kunnen vroegere veronderstellingen verfijnd worden. We leren hierdoor meer over wanneer er leven op aarde ontstaan is en hoe dat leven toen was.
Dat het fossiel zo goed bewaard is gebleven, is hoogst uitzonderlijk. Daarom is deze ontdekking zo speciaal. Ik vind nieuws over geschiedkundige onderwerpen heel interessant en ben daarom erg onder de indruk van deze vondst.