PDA

Bekijk de volledige versie : Russisch oorlogsschip in Kanaal nauwlettend in de gaten gehouden door Britse marine


Thomas v*eten
17th December 2016, 17:35
Voor de tweede keer op twee weken tijd vaart een Russisch marineschip langs de Noordzee en het Engelse Kanaal. Het oorlogsschip wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Britse marine.


Het gaat om de Yaroslav Mudry, een oorlogsschip van de Baltische vloot. Het schip heeft niet in Britse wateren gevaren, maar de Koninklijke Britse Marine heeft het schip geëscorteerd toen het koers zette richting ‘gebieden die voor het Verenigd Koninkrijk interessant zijn’, en dat al voor de tweede keer in twee weken tijd.

Helikopters van de Britse luchtmacht volgen de Mudry, net als Franse en Duitse oorlogsschepen.

De Yaroslav Mudry had in juni nog een aanvaring met een Amerikaans marineschip. Rusland en Amerika gaven elkaar toen de schuld van het incident.

De doortocht door het Engelse Kanaal komt er op een moment dat de spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland zijn opgelopen in verband met Syrië. Britse ministers hebben namelijk de steun van Rusland aan Syrisch president Assad veroordeeld. Brits Buitenlands minister Boris Johnson zei bovendien aan de Russissche ambassadeur Alexander Yakovenko dat Moskou geen verdienste heeft aan de evacuatie van burgers uit Aleppo de voorbije week.

Fregat Leopold I

Ook in oktober werd een Russische vloot die via de Noordzee naar Syrië wilde in opdracht van de NAVO goed gemonitord. De passage van de schepen uit Rusland werd toen met grote aandacht gevolgd, onder andere door Britse schepen, maar ook door het Belgische fregat Leopold I. Volgens internationale waarnemers wilde president Poetin daarmee een boodschap sturen naar het Westen en wilde hij tonen ‘dat de Russische vloot klaar is voor de strijd’.
bron:http://www.standaard.be/cnt/dmf20161217_02631988
eigen mening: Het is vrij angstwekkend dat de Russen zo dicht bij de UK omdat het niet zo goed gaat tussen de Russen en de Engelsen.
Als er een klein misverstand is tussen deze vloot en de UK komt kan dit betekenen dat de UK de vloot gaan uitschakelen en hierdoor zullen de Russen wraak willen nemen. Hierdoor zal er een oorlog ontstaan waar wij als klein landje midden in zitten. Ik hoop dat de Russen hun vloot laten terugkeren en dat ze stoppen met het bombarderen van de onschuldige inwoners van Syrië.