PDA

Bekijk de volledige versie : Sociaal internettarief op komst


Pieterjan
16th February 2006, 09:16
Sociaal internettarief op komst

Begin volgend jaar komt er een sociaal tarief voor snelle internetverbindingen. Minister voor Maatschappelijke Integratie Christian Dupont (PS) wil de prijs voor een maandabonnement met 10 euro verlagen voor mensen met een laag inkomen.
Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet.

Het gaat dan bijvoorbeeld om werklozen in opleiding of leefloners met kinderen. ,,Een kind dat thuis niet over internet beschikt, is benadeeld'', zegt Dupont. ,,De digitale kloof mag niet blijven groeien.'' Dupont legt zijn plan weldra voor aan de ministerraad.

kum

bron: destandaard.be

judithgielens
16th February 2006, 09:37
Dit vind ik nu eens een goede zaak se!
Tegenwoordig moet alles maar via het internet gebeuren, kijk maar naar onze school: taken binnenleveren, lessenroosters zelf printen, we worden al bijna verplicht elke dag onze mail na te kijken want ze durven ook wel eens mails sturen dat een taak inees morgen afgegeven moet worden (ipv volgende week ofzo) enz

En mensen zonder internet moeten "hun plan maar trekken".
Wanneer je taak te laat binnen is, of niet gelezen hebt dat ze opeens een week vroeger moet binnen zijn, krijg je vaak de commentaar:
-je kan toch naar de bib gaan,
-je kan toch even bij je buren gaan vragen of je even hun internet mag gebruiken
-de school is open tot 18u, dat betekend dat je je taken ook hier op school kan doorsturen
-enz

Ik vind eigenlijk niet dat het aan ons is om ons schuldig te voelen als we dan toch een taak 1dag te laat doorsturen.
Er zou een betere regeling hierover moeten komen.
vb: in het begin van het jaar een vragenlijstje laten invullen hoe gemakkelijk je toegang tot het internet hebt. Als de docenten weten dat dit niet zo gemakkelijk is, kunnen ze hiermee rekening houden en vb ook vragen aan die persoon om de taak op een cd-rom af te geven


De daling van de prijs voor die personen heeft natuurlijk ook een keerzijde van de medaille: nu wordt er zeker verwacht dat zo goed als iedereen internet zal hebben!