PDA

Bekijk de volledige versie : Met de revolver op zak naar het stemhok? Niet uitgesloten


Brent.B*ockx
8th November 2016, 18:48
Met de revolver op zak naar het stemhok? Niet uitgesloten

Het lijkt een Wild West-verhaal maar in de VS is het niet uitgesloten dat iemand gewoon vuurwapens naar het stemhokje meebrengt, zo meldt nieuwszender CNN.

De zender vroeg zich na een incident met een aanhanger van Donald Trump vandaag aan een stemlokaal in Viriginia af of de kiezer zomaar zijn vuurwapen naar het stemhokje mag meebrengen. Naar bijna aloude Amerikaanse gewoonte is het antwoord weer niet eenduidig en een lappendeken van regels in staten en zelfs plaatselijke gemeenschappen.

Op sommige plaatsen zijn derhalve wapens in stemlokalen gewoon taboe, elders mag het dan weer wel.

Bron: De Morgen 8/11/2016
http://www.demorgen.be/buitenland/met-de-revolver-op-zak-naar-het-stemhok-niet-uitgesloten-bd0f0eb2/

Eigen mening:
Ik vind het totaal niet kunnen dat een persoon die gaat stemmen in de Verenigde Staten zomaar zijn vuurwapen bij zich mag hebben. Dit is gewoon heel gevaarlijk en onrealistisch. Als een persoon voor de andere partij zou gaan willen stemmen en diegene met zijn revolver heeft dit mogelijks ergens opgevangen kan er gewoon een schietpartij ontstaan waar de stemming door gaat. Zo kunnen er slachtoffers vallen omdat ze hun eigen mening komen uiten. Dit is ontoelaatbaar! Gelukkig dat er in andere steden een taboe rond wapenbezit is als je gaat stemmen. Maar ze zouden dit taboe in heel de Verenigde Staten moeten inlassen.