PDA

Bekijk de volledige versie : Explosie bij chemiebedrijf BASF in Ludwigshafen


Brent.B*ockx
17th October 2016, 16:24
Explosie bij chemiebedrijf BASF in Ludwigshafen

Bij het chemiebedrijf BASF in Ludwigshafen in Duitsland is een explosie geweest. Meerdere medewerkers raakten gewond en er zijn ook een aantal vermisten. De fabriek staat in brand en er hangen dikke rookwolken boven het noorden van de stad.

Het is nog niet duidelijk of er schadelijke stoffen vrijkomen. Omwonenden krijgen de raad ramen en deuren gesloten te houden. De explosie zou zich hebben voorgedaan tijdens werkzaamheden aan een pijplijn, maar de precieze oorzaak is nog niet bekend. BASF heeft een aantal productieprocessen stilgelegd.

Het chemische complex in Ludwigshafen is de grootste chemische site ter wereld. Op 10 vierkante kilometer werken er 39.000 mensen.

De explosie deed zich voor rond 11.30 uur in de Landeshafen Nord. Daar bevoorraden gas- en olietankers het bedrijf. Alle brandbare materialen die BASF gebruikt, worden daar opgeslagen.

Eerder vandaag raakten ook al vier mensen gewond tijdens een gasexplosie op de site van BASF in Lampertheim. Het bedrijf zoekt ook hier nog naar de oorzaak van de explosie. De productie in Lampertheim werd stilgelegd.

17/10/2016
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2795752
Deredactie

Eigen mening:
Wat er zich in Ludwigshafen in Duitsland heeft afgepeeld is een ramp voor iedereen die dit heeft meegemaakt en in de buurt woont maar ook voor de familieleden en vrienden. Veel van deze mensen die daar werken kunnen hierdoor hun job verliezen of tijdelijk kwijt geraken. Het is te hopen voor de omwonenden dat er geen schadelijke stoffen zijn vrij gekomen want dit zou wel een groot probleem zijn. Hopelijk valt ook de schade wat mee aan het bedrijf, de brandweer heeft hopelijk het vuur snel onder controle gekregen en zijn de gewonde medewerkers niet te ernstig verwond en worden de vermisten snel en levend gevonden!