PDA

Bekijk de volledige versie : Nieuwe heilige met dank aan Belgisch mirakel


Sara.W*uters
16th October 2016, 16:07
De katholieke Kerk krijgt er zeven nieuwe heiligen bij op de heiligenkalender. Een Franse karmelietes dankt die eer aan een Belgisch wonder, zo meldt Kerknet.

Paus Franciscus heeft in Rome een bisschop, drie priesters, een broeder, een Franse vrouwelijke religieuze en een geloofsmartelaar van de Mexicaanse revolutie heilig verklaard.

Het gaat om de Fransman Salomon Leclerq (1745- 1792) van de Broeders van de Christelijke Scholen, de Mexicaanse martelaar José Sanchez del Rio (1913-1928), de Spaanse bisschop Manuel Gonzalez Garcia (1877- 1940), de priesters Ludovico Pavoni (1784- 1849) en Alfonso Marico Fusco (1839-1910) uit Italië, José Gabriel del Rosario Brochero (1840- 1914) uit Argentinië en de Franse karmelietes Elisabeth van de Drie-eenheid (1880-1906), ook bekend als Elisabeth van Dijon.

Lerares
Elisabeth van de Drie-eenheid dankt de heiligverklaring aan de medisch onverklaarbare genezing van de Belgische Marie-Paul Stevens, een lerares van de school van de broeders Maristen in Malmedy. Haar immuunsysteem was aangetast door het Sjögrensyndroom, een ziekte waarbij de traan- en speekselklieren chronisch ontstoken raken, waardoor verminderde afscheiding van tranen en speeksel ontstaat, met mogelijk klachten van droge ogen en droge mond.

Hoop
Na enkele mislukte behandelingen stelde zij haar hoop op de zalige Elisabeth van de Drie-eenheid. Stevens ging vaak om haar bemiddeling bidden in de Karmel van Flavignerot. Op 2 april 2002 was zij volledig genezen. Artsen vonden daarvoor geen medische verklaring.

Datum: 16.10.2016

Bron: http://www.demorgen.be/buitenland/nieuwe-heilige-met-dank-aan-belgisch-mirakel-b33e1baa/

Mening: Ik ben blij om een heiligenverklaring tussen de nieuwsonderwerpen te zien staan. En dat het dan om een Belgische gaat, is nog een aangename verassing. Niet veel mensen geloven in een heilige. Ikzelf lees dit artikel ook vanuit 2 standpunten.

Mensen die redeneren volgens de wetenschap:
Voor de wetenschap is deze manier van genezing onmogelijk. Aandoeningen kunnen niet op magische wijze verdwijnen. Er is misschien een onbekende behandeling voor het Sjögrensyndroom dat effect had op Marie-Paul-Stevens. Die behandeling zal in de toekomst misschien nog ontdekt worden.

Mensen die denken volgens het katholieke geloof:
We weten niet waar we naartoe gaan als we sterven. We weten niet waar de ziel naartoe gaat als we overlijden. We weten niet of overleden mensen ons horen als we tegen ze spreken. Als ze ons kunnen horen, kunnen ze ons misschien ook helpen. God heeft de wereld geschapen, en zal dan ook een behandeling hebben op alle ziekten. Misschien werden de gebeden van Marie gehoord, en is ze daarom genezen.