PDA

Bekijk de volledige versie : Schotse premier wil nieuw onafhankelijkheidsreferendum


Daan.D*upagne
13th October 2016, 15:25
De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon zal volgende week een nieuw wetsontwerp indienen voor een tweede onafhankelijkheidsreferendum. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt in Glasgow. Ze wil dat de Schotten zich opnieuw kunnen uitspreken over onafhankelijkheid, nu duidelijk is geworden dat Groot-Brittannië de Europese Unie zal verlaten na het Brexit-referendum.

Bij het referendum over de Brexit stemde 62 procent van de Schotten tegen een uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. "Het is hoog tijd dat Theresa May, de Britse eerste Minister, deze stemmen respecteert", zei Sturgeon in Glasgow.

Daarop kondigde Sturgeon aan dat ze een nieuw wetsontwerp zal indienen voor een tweede onafhankelijkheidsreferendum in Schotland. "Ik ben overtuigd dat Schotland de mogelijkheid zal hebben om zich opnieuw uit te spreken over onafhankelijkheid, en dat vóór Groot-Brittannië de EU verlaat."

bron: http://www.demorgen.be/buitenland/schotse-premier-wil-nieuw-onafhankelijkheidsreferendum-b9cb883e/

mening: Ik vind het belachelijk dat de Schotse premier opnieuw een referendum wilt. Ze hebben er al een gehouden en het was duidelijk dat de schotse bevolking bij het VK wou blijven. Wat is het nut om vanwege de Brexit een nieuw referendum te vragen als het antwoord duidelijk is. Ze moeten de keuze van het volk aanvaarden.