PDA

Bekijk de volledige versie : Napoleon + Jezus = Berlusconi


Kenny
12th February 2006, 22:15
Napoleon + Jezus = Berlusconi

Nadat hij zich vrijdag in een talkshow al had vergeleken met Napoleon Bonaparte, heeft de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zondag op gepaste wijze het startschot gegeven voor de Italiaanse verkiezingscampagne: Sua Emittenza vergeleek zich ditmaal met ... Jezus Christus. "Ik ben de Jezus Christus van de politiek, een geduldig slachtoffer die alles verdraagt, die zich voor alles opoffert", luidden Berlusconi's allicht ironische woorden tijdens een verkiezingsmeeting zaterdagavond in Ancona. Na zijn Napoleon-vergelijking zei de oppositie dat de stembusgang van begin april Berlusconi's Waterloo zal worden. Het kan dus ook zijn Golgotha worden.

Romano Prodi
Niet alleen de geschiedenisboekjes en het Nieuwe Testament blijken inspiratiebronnen voor Il Cavaliere, ook de sprookjeswereld kent voor hem geen geheimen. Zo gelooft hij dat zijn grote rivaal, Romano Prodi, vergeefs de lamp van Aladdin heeft aangeroepen om toch maar intelligent te worden. Soms houdt de mediamagnaat het gewoon vulgair: zaterdag was het Piero Fassino, leider van de Linkse Democraten (ex-communisten), die door de gehaktmolen werd gehaald wegens zijn fysieke eigenschappen.

Witte Huis
Berlusconi zelf houdt ook van sprookjes. Terwijl alle Italiaanse peilingen zijn nederlaag voorspellen, citeerde Sua Emittenza "een" Amerikaans instituut dat hem gewonnen geeft. De Italiaanse pers vraagt zich af: bedoelde Berlusconi, grote bondgenoot van VS-president Bush, misschien het Witte Huis? (belga)

HLN 12/02/06 20u38

bram willems
13th March 2006, 11:18
12/03 Berlusconi loopt kwaad weg uit tv-programma


De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is zondag kwaad weggelopen uit een tv-programma, uit onvrede over de interviewster.

Over twee dagen debatteert Berlusconi op televisie met zijn grote tegenstrever bij de in april te houden verkiezingen, Romano Prodi. Diens centrumlinkse coalitie is momenteel iets populairder dan de conservatieve regering van Berlusconi.

Het gewraakte programma, 'In een half uur' van staatszender RAI, wordt gepresenteerd door Lucia Annunziata, al lang een vijand van Berlusconi. Tijdens een woordenwisseling - waarin Berlusconi Annunziata vroeg hem te laten uitspreken en de interviewster hem vroeg antwoord te geven op haar vragen - zei de premier dat Annunziata een goed voorbeeld is van een links persoon met vooroordelen. "U moet zich een beetje schamen", zei hij.

Annunziata trad in 2004 terug als directeur van de televisiezender RAI, omdat bondgenoten van Berlusconi zouden proberen die over te nemen.

Na nog wat geruzie over en weer stond Berlusconi op uit zijn stoel, gaf Annunziata een hand, zei gedag en liep van de set af. Er waren toen twintig minuten van In een half uur verstreken. Een woordvoerder van Prodi zei in een reactie tegen SKY TG24 dat het vooral van belang is dat Berlusconi dinsdag tijdens het debat met Prodi niet de benen neemt.