PDA

Bekijk de volledige versie : Erdogan: ‘Europa moet eerst afspraken nakomen’


Lode.G*vers
24th May 2016, 20:54
Turkije zal geen vluchtelingen uit Griekenland meer opnemen als de Europese Unie niet snel werk maakt van de versnelde visumliberalisering die werd beloofd, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dinsdag gezegd.

In ruil voor de steun van Turkije bij het afremmen van de vluchtelingenstroom werd op de Europese top half maart een versnelde visumliberalisering in het vooruitzicht gesteld waardoor Turkse burgers vrij door Europa kunnen reizen.

Maar de Europese Unie koppelt aan het afschaffen van die visumplicht nog enkele andere voorwaarden, zoals de herziening van de antiterreurwetgeving. En dat is niet naar de zin van de Turkse president Erdogan.

Hij maakte dinsdag, op het World Humanitarian Summit van de Verenigde Naties in Istanbul, nogmaals duidelijk dat er dat de EU zijn afspraken moet nakomen, anders komt het vluchtelingenakkoord op de helling te staan.

Daarnaast zei hij ook dat Turkije nog geen cent gezien heeft van de beloofde fondsen.

Bron: De Standaard, 24/05/2016
weblink (http://www.standaard.be/cnt/dmf20160524_02305282)

Eigen mening:
Voor wat, hoort wat. Een hele politieke bundel van maatregelen die Turkije nog moet nakomen (om bij de EU te behoren) en de vluchtelingenproblematiek, een gevaarlijke cocktail waar enkel de (arme) vluchteling de dupe van is. Is het ethisch verantwoord? Nee. Is het politiek een vaak gespeeld spel? Natuurlijk.