Inloggen

Bekijk de volledige versie : Deze creatieve ondernemers leggen morgen hun succesformule bloot


Layla G*etschalckx
18th May 2016, 21:27
Morgenavond organiseert Open VRT, het online platform van VRT dat jonge creatievelingen met elkaar in contact wil brengen, een Pecha Kucha-avond. Enkele succesvolle ondernemers uit de community komen er - in een beknopte maar bevlogen presentatie - vertellen hoe ze van een ingenieus idee een goed draaiend concept hebben gemaakt. Kijk, luister en leer.

1. Toon Carpentier

Toon Carpentier is een talent developer voor creatief talent met grootse ambities. Hij ondersteunt jonge ondernemers bij het uitbouwen van een personal brand en bij het bedenken en toepassen van nieuwe modellen om geld te verdienen. Daarnaast legt hij zich toe op het leggen van contacten tussen nieuwkomers in het veld en bestaande merken.

2. Brecht Vaes en Florence Windey

De Vlaamse Snapchatkoningin vertelt waarom het medium zo populair is
Lees hier hoe Snapchat het leven van Florence Windey op zijn kop zette.
Ook Brecht Vaes van Studio Brussel zal van de partij zijn, en in zijn kielzog volgt Stubru-Snapchatprinses Florence Windey. Samen zullen ze er uit de doeken doen hoe zij verhalen vertellen in een vluchtige filterwereld.

3. HumanHuman


©HeyHey App
Oprichter van HumanHuman, Senne Van Den Bogaert, zal het hebben over 'rustig aan doen', over echte work-life balance en over hoe freelance werk je daar de ruimte voor geeft. Als freelancer heb je de luxe om van een klein idee iets groots te maken door simpelweg je tijd te nemen, zo luidt het. Is vrije ongebondenheid dan toch de toekomst?

4. The Shitty Guide

The Shitty Guide is een reisgids die je naar de meest shitty places brengt, die zo fout zijn dat ze je eigenlijk toch wel weer wil zien. Het is een stadsgids gebaseerd op ervaringen, waarheden en verhalen, maar ook op overdrijvingen leugens, assumpties en wat extra compleet van de pot gerukte informatie. De makers doen hun concept en hun road to success uit de doeken.


©The Shitty Guide
5. Average Rob

Deze Belgische photoshopper komt spreken over het belang van samenwerkingen in de creatieve wereld en over de kracht van collaboraties. Waarom is het goed om samen te werken met andere artiesten of bedrijven? En hoe belangrijk is hustle?

HeyHey Apps

Lees ook: Zo wil VRT jong creatief talent bereiken
Met hun 'open' online platform wil mediamastodont VRT weten wat er leeft in jong, creatief Vlaanderen. Een gesprek met één van de vrouwen aan het roer, Camille Pollie.
HeyHey Apps ontwikkelt leuke en kleurrijke apps die het leven van creatieve mensen kunnen opvrolijken. In 2015 ontwikkelden ze in samenwerking met Eva Mouton bijvoorbeeld de Eva Mouton Sticker-app: een app die je eigenhandig getrokken foto in een wip omtovert tot één of ander tafereel uit Eva's gedacht.

De Pecha Kucha van Open VRT zal doorgaan op dinsdag 19 mei in de A-Tower. Inschrijven voor het event kan helaas niet meer, maar alle sprekers zijn wel live te volgen via de Facebook-pagina van Open VRT.

bron: DeMorgen

Eigen mening: Ik ben persoonlijk zeer grote fan van al dit soort projecten rond ondernemers. Beginnen de ondernemers kunnen alle ondersteuning en begeleiding gebruiken. De dag van vandaag worden er zowel binnen als buiten de schoolmuren lessen aangeboden rond bijvoorbeeld bedrijfsbeheer, management en boekhouden. Maar voor de ondernemers is een jong, creatief en vernieuwend concept zeker even belangrijk. Ze moeten opzoek gaan naar het gat in de markt om te kunnen overleven. Deze projecten brengen verschillende mensen samen door sprekers en een blog. Mensen kunnen hier inspiratie verkrijgen om het eigen concept of idee tot in de puntjes uit te werken. Ik denk dat men zeker moet blijven investeren in deze projecten.

Toon.H*yselbergs
19th May 2016, 11:35
Ik ben het volledig eens met de mening die hieronder geformuleerd is. Binnen de lessen economie in het ASO komt 'ondernemen' uitgebreid aan bod in theorie. Anderzijds is ondernemen vooral iets wat in de praktijk moet gebeuren. Bij het runnen van een zaak komt veel meer kijken dan de leerlingen uit het ASO te weten komen uit de lessen alleen. Ik denk dat het ook voor scholen (en dan vooral voor de richtingen economie) een uitdaging kan zijn om de ondernemers dichter bij de leerlingen te brengen. Dit kan in de vorm van bedrijfsbezoeken, films over ondernemers of gastsprekers. In het ideale geval starten de leerlingen tijdens het schooljaar een minionderneming op.