PDA

Bekijk de volledige versie : Onethisch geld verdienen...


Barst
27th November 2004, 03:39
Geldverdienen met spammen?


Hij is dan wel veroordeeld omwille van het overmatig spammen, maar blijkbaar heeft Jaynes grof geld kunnen verdienen met zijn activiteiten. Het aantal spam-berichten dat Jaynes per dag (24 uur aan één stuk!) vanuit zijn spam-hoofdkwartier in Raleigh (North Carolina) de wereld rondstuurde komt neer op ruim 300 miljoenen berichten per maand en bijna 4 miljard berichten per jaar.
Er reageerden slechts heel weinig mensen via een betaling per creditcard: slechts 1 op 20.000 maar die stuurden allemaal geld en dat bracht Jaynes maandelijks zo'n 600.000 dollar op. Veertig dollar per antwoord. Na aftrek van de kosten bleef hem meer dan een half miljoen dollar per maand over.
Via allerlei andere nepaanbiedingen verzamelde de beroepsspammer in totaal zo'n 92 miljoen e-mailadressen. De afgelopen jaren bracht al dat spamwerk hem in totaal zo'n 24 miljoen dollar op.

Davy V.H.
27th November 2004, 14:01
Spammen is zo 1 van die dingen zoals spyware die het internet om zeep helpen. En spijtig genoeg zal het altijd blijven gebeuren zolang er geld mee te verdienen is. Er zijn echte websites en organisaties die zich bezighouden met het verzamelen van e-mailadressen. Zoals

In Nederland zijn er al wat acties tegen deze praktijken. Kijk anders hier maar eens even.

http://www.spamvrij.nl/ (zeer veel informatie!)
https://www.spamklacht.nl/ (vooral handig om als particulier spam aan te melden en wat meer informatie over de nieuwe wetgeving)

Hier kan je bijvoorbeeld lijsten met emails kopen of huren. http://www.massmailsoftware.com/ezine/past/2003-04-23.htm

Davy V.H.
27th November 2004, 14:12
Ook raad ik dit aan als je er last van moest hebben http://www.Spamcop.net/