PDA

Bekijk de volledige versie : Minstens 32 doden bij aanslagen in Syrische stad Homs


D*nnis Geentjens
28th December 2015, 12:45
Syrië Door een zelfmoordaanslag in de Syrische stad Homs zijn vandaag zeker 32 mensen om het leven gekomen en negentig anderen gewond geraakt. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Volgens een politiebron had de aanslag plaats in de buurt van het Ruqyah-ziekenhuis in het centrum van Homs. In totaal waren er drie explosies. "Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op, vrijwel onmiddellijk daarna ontplofte een autobom en op dezelfde plek ontplofte nog een explosief", aldus de politie.

De bomaanslagen werden nog niet opgeëist.

Het is de tweede aanslag in Homs sinds eerder deze maand een staakt-het-vuren werd ingevoerd. Op 12 december lieten terroristen ook een autobom ontploffen in de stad. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven en raakten er tien gewond. Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft de verantwoordelijk voor die aanslag opgeëist.

Syrië is sinds 2011 verwikkeld in een burgeroorlog, waarbij oppositiegroepen en islamitische terroristische bewegingen als Islamitische Staat en al-Nusra elkaar en het Syrische leger bestrijden. Eerder deze maand werd onder impuls van de VN een staakt-het-vuren overeengekomen. Met de aanslagen van vanochtend is dat nu al een tweede keer geschonden.

Bron: Het Laatste Nieuws
Datum: 28/12/2015
URL: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2568754/2015/12/28/Minstens-32-doden-bij-aanslagen-in-Syrische-stad-Homs.dhtml

Mening:
Alweer spijtig nieuws om te horen. Het is altijd dat terroristen de gewone mens aanvallen om de regering duidelijk te laten maken wat ze willen. Er zijn nu al zovele onschuldige slachtoffers gevallen dat we kunnen spreken van een noodsituatie. Het is heel woelig in de landen in en rond Syrië en dat zal er niet op beteren. Wij als Europeanen en Amerika hebben gezorgd dat er een nieuwe regering aan de macht is gekomen in Syrië maar ik denk dat we nu wel mogen toegeven dat dit mislukt is. Ik vind het dus raar dat de VN nog niet harder heeft ingegrepen om in bepaalde gebieden crisisposten te maken om mensen te kunnen opvangen. Zo ook dat ze sneller kunnen ingrijpen bij een aanslag zodat ze snel te weten komen wie waar was om zo snelle opsporingen te kunnen doorgeven van verdachte personen. Als dit in Parijs effect heeft waarom niet toepassen in Syrië? Het is een grote investering misschien maar het zal wel zorgen voor een land dat stabiel wordt.