PDA

Bekijk de volledige versie : 'Terreurdreiging' in LA: 643.000 leerlingen naar huis gestuurd


seppe.o*rins
15th December 2015, 17:42
Alle openbare scholen in Los Angeles zijn momenteel dicht vanwege een 'geloofwaardige' terreurdreiging. Dat melden diverse Amerikaanse media. Circa 643.000 leerlingen worden naar huis teruggestuurd.

Het gaat om de scholen die deel uitmaken van het Los Angeles Unified School District, bericht The Los Angeles Times. De dreiging kwam via een telefoontje binnen bij een bestuurslid van een school.

Het op een na grootste schooldistrict in de Verenigde Staten telt ongeveer 643.000 leerlingen in meer dan 1.200 scholen, meldt Reuters. Volgens de politie worden alle leerlingen naar huis gestuurd vanwege een "elektronische" bedreiging.

"Voorzorgsmaatregel"
"Ik denk dat het belangrijk is deze voorzorgsmaatregel te nemen in het licht van wat er onlangs is gebeurd'', aldus een politiewoordvoerder. Hij doelde op de schietpartij in San Bernardino, waarbij veertien mensen het leven lieten.

"Voor het einde van de dag wil ik dat iedere school doorzocht is om er zeker van te zijn dat het veilig is voor de kinderen en personeel morgen", aldus nog de zegsman.

Bron: http://www.demorgen.be/buitenland/-terreurdreiging-in-la-643-000-leerlingen-naar-huis-gestuurd-bee9e4cf/

Eigen mening:
In België zijn er al meerdere terreurdreigingen geweest die uiteindelijk nergens toe leidden. Het naar huis sturen van zo'n 643.000 leerlingen omdat er een terreurdreiging is, is wel heel grootschalig. Als deze dreiging vals blijkt te zijn, heeft men de leerlingen en ouders van de leerlingen 'bang' gemaakt terwijl er niets aan de hand was. Door zo'n gevallen gaan de mensen alleen maar meer en meer schrik hebben voor zogenaamde terreuraanslagen. Natuurlijk als het geen vals alarm was, kan men zo dus vele levens gered hebben.