PDA

Bekijk de volledige versie : Rusland haalt zowat 9.000 toeristen terug uit Turkije


Stef.G*zels
8th December 2015, 12:03
Rusland heeft maandag bekendgemaakt een programma te hebben rondgemaakt om bijna 9.000 toeristen uit vakantie in Turkije terug te halen na de spanningen tussen beide landen ten gevolge van het neerhalen door Ankara van een Russisch gevechtsvliegtuig.
Van de zowat negenduizend Russen die via een touroperator naar Turkije waren vertrokken, waren er maandag nog circa tien over. Tegen het einde van de maand keren ze ook naar huis terug, zo zei Svetlana Sergejeva van de Russische toeristische dienst tegen het staatspersbureau Tass.

De twee landen slingeren de verwijten heen en weer sinds een Russische Su-24, een toestel voor aanvallen op gronddoelen, dinsdag 24 november neergehaald werd door een Turks F-16-gevechtstoestel aan de grens met Syrië. Eén piloot wist te ontkomen, de andere werd gevangengenomen en gedood door rebellengroepen.

Naast het stopzetten van enkele handelsovereenskomsten met Turkije, wil de Russische regering dus ook de toeristische sector treffen. De presidenten van beide landen, Poetin en Erdogan, provoceren elkaar ook met beschuldigingen over banden met ISIS.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151207_02008569

Eigen mening: De bestemming Turkije is voor mensen uit Rusland iets speciaal, ze gaan hier heel graag op reis en het liefst van al gaan ze naar Turkse resorts waar ze een hele week binnen het resort kunnen blijven. Maar vele mensen stoorden zich vaak aan het mondaine gedrag van de ontelbare russen die in de vele Turkse resorts vertroefden. Dit heeft er voor gezorgd dat er in het heden resorts zijn die zelfs geen Russen meer toelaten. Door de vele commoties in de hedendaagse maatschappij rond de islamitische staat in Turkije heeft Rusland beslist om vele van hun reizigers terug naar Rusland te halen. Langs de ene kant is dit terecht, Rusland wil zijn burgers een soort van veiligheid geven en roept daarom deze mensen. Ik zou zeker de mensen die in het oosten van Turkije op reis waren teruggehaald hebben, die in het westen dan weer niet.