PDA

Bekijk de volledige versie : Irak woedend over Turkse militairen bij Mosul


Marnicq.D*men
5th December 2015, 04:27
05-12-15, 01.05u

1 Koerdische peshmerga's in Irak.
De Iraakse regering heeft Turkije vrijdag opgeroepen per direct de militairen terug te trekken die op Iraaks grondgebied oefenen. De premier van Irak noemt de Turkse aanwezigheid een overtreding van de Iraakse soevereiniteit.

Turkije liet vrijdag weten dat het land honderden militairen naar het noorden van Irak heeft gestuurd om daar Koerdische strijders te trainen die vechten tegen Islamitische Staat (IS). De militairen zijn gelegerd in de omgeving van de stad Mosul, die onder controle is van IS sinds juni vorig jaar.

De Iraakse regering noemt de Turkse militaire activiteiten een inval die niet is overlegd. De Verenigde Staten hebben laten weten op de hoogte te zijn van de Turkse troepenbewegingen maar dat deze niets te maken hebben met de activiteiten van de door Amerika geleide coalitie die tegen IS strijdt.

Mening: Ik vind dat Irak hierbij niets verkeerd doet, ik snap de angst van het land. Niemand heeft graag soldaten van een ander land in huis en zeker niet nu met het IS. Irak had dit moeten weten en hier toestemming voor gegeven moeten hebben voordat het Turkse leger het land binnen ging.
Bron:http://www.demorgen.be/buitenland/irak-woedend-over-turkse-militairen-bij-mosul-b86b1a2b/