PDA

Bekijk de volledige versie : Rusland wil ruimtebasis op de maan tegen 2030


Nick.D*.Schutter
3rd December 2015, 13:54
Rusland wil ruimtebasis op de maan tegen 2030

Rusland plant meerdere ruimtemissies om tegen de jaren 2030 een permanente basis uit te bouwen op de maan. Dat meldt het Russische persagentschap TASS.

Bijna 50 jaar geleden staken de VS de toenmalige Sovjet-Unie de loef af met de eerste maanlanding. In de jaren 70 probeerde de Sovjet-Unie meermaals N1-raketten te lanceren naar de maan. Die pogingen mislukten, en in 1976 besliste het land het project voorlopig op te bergen.

Maar nu is Rusland aan een inhaalbeweging bezig. De jongste plannen bestaan uit drie missies, waarbij telkens twee Angara A5-raketten gelanceerd zullen worden. Het einddoel: een permanente ruimtebasis op de maan uitbouwen.

Die zal bestaan uit een zonnecentrale, een telecommunicatiestation, een technologisch en een wetenschappelijk labo, een onderzoeksrobot, een landings- en lanceringsplatform en een satelliet.

De raketten werden al getest, maar verder staan de plannen nog in hun kinderschoenen. Indien alles naar wens verloopt, zou de eerste bemande vlucht naar de maan kunnen plaatsvinden in 2029.

Bron: De Morgen, http://www.demorgen.be/wetenschap/rusland-wil-ruimtebasis-op-de-maan-tegen-2030-b1dd3984/
Datum: 3/12/2015

Eigen mening: Ik vind dat geen enkel land het recht heeft om iets te bouwen op de maan. Aangezien niemand de maan bezit. Een ruimtebasis op de maan of op andere planeten zat er wel al aan te komen, want nu ze hebben ontdekt dat er vloeibaar water is op mars, is de hoop dat er leven zou bestaan of leven mogelijk is op andere planeten enorm gegroeid. Het is hierdoor dat ze meer en meer gaan investeren in zulke projecten omdat het belangrijke informatie oplevert, die hen in staat stelt om beetje bij beetje meer te weten te komen over de ruimte.