PDA

Bekijk de volledige versie : Britse luchtmacht meteen in actie in Syrië


Toon.A*rts
3rd December 2015, 08:55
Het Britse parlement heeft woensdagavond het licht op groen gezet voor luchtaanvallen tegen IS in Syrië. De beslissing werd genomen met 397 stemmen voor en 223 tegen. Enkele uren later werden de eerste bombardementen al uitgevoerd.

De eerste luchtaanvallen van Britse gevechtsvliegtuigen vonden al plaats in de nacht van woensdag op donderdag. Vier Tornado-jets zijn kort na de stemming vanuit Akrotiri, in Cyprus, opgestegen voor een 'eerste offensieve operatie' waarbij 'luchtaanvallen werden uitgevoerd', aldus het Britse ministerie van Defensie. Twee van de vier toestellen zijn intussen zonder hun lading bommen teruggekeerd naar de basis. Over de precieze doelwitten bestaat nog geen duidelijkheid. Verwacht wordt dat het ministerie later op de dag meer uitleg zal geven over de actie.

Stemming

De goedkeuring van het Britse parlement komt niet als een verrassing. Zo had oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour, die zelf tegen is, zijn fractie de vrijheid gelaten om al dan niet voor de luchtaanvallen te stemmen. Labour stemde dus verdeeld, maar bezorgde de regering-Cameron wel de nodige meerderheid. Het debat woensdag nam tien uur in beslag.

Ook de VS, Frankrijk en Rusland voeren al luchtaanvallen uit op Syrië.

Eigen mening: De Britse regering heeft dus beslist om ook luchtaanvallen tegen IS, Er zijn dus al vier grootmachten die luchtaanvallen uitvoeren maar lucht aanvallen zal niet alles oplossen het 'verwond' ze alleen. Zolang we geen grondtroepen sturen zal niet alles kunnen opgelost worden en als we dit moeten oplossen zullen we dit nog moeten controleren want ander zouden ze gewoon terug opnieuw beginnen we kunnen daar niet gewoon binnenstormen en een oorlog winnen. We zullen de restanten onder controle moeten houden. Als we zo toekomstige dreigingen willen tegenhouden.

bron : http://www.standaard.be/cnt/dmf20151203_02002107
geraadpleegd op 3-12-2015 8:55