PDA

Bekijk de volledige versie : Vlaams Belang en beweging Coveliers smeden kartel


Kenny
1st February 2006, 16:36
Vlaams Belang en beweging Coveliers smeden kartel

Het kartel tussen Vlaams Belang en VLOTT heeft de ambitie om het bestuur van Antwerpen over te nemen. Dat verklaarde Filip Dewinter van het Vlaams Belang vandaag bij de voorstelling van het kartel dat zijn partij sluit met de beweging van ex-VLD'er Hugo Coveliers. Dewinter en Coveliers worden co-lijsttrekkers bij de gemeenteraadsverkiezingen. Anke Van dermeersch zal op de derde plaats staan.

Vlaams Belang en VLOTT (wat staat voor Vlaams, Liberaal, Onafhankelijk, Tolerant en Transparant) zullen zich zowel bij de verkiezingen voor de gemeenteraad als die voor de districtsraden en de provincieraad gezamenlijk aan de kiezer aanbieden. Ook in enkele andere gemeenten komt er waarschijnlijk een kartel. Dat gebeurt niet onder een nieuwe naam, maar onder de naam "Vlaams Belang-VLOTT", al gaf Dewinter vanochtend toe dat er voor Antwerpen eerder aan "Antwerps Belang" als kartelnaam was gedacht.

Volgens Dewinter is het de ambitie van het kartel om alle oppositiekrachten te bundelen en het bestuur van de stad over te nemen. "We voelen ons sterk genoeg om meer te zijn dan een oppositiepartij en formuleren een inhoudelijk alternatief dat de pretentie heeft om deze stad te besturen".

Dewinter is kandidaat-burgemeester, al herhaalde hij dat hij zijn persoonlijk politiek lot niet verbindt aan het al dan niet behalen van het burgemeesterschap. "Er zijn geen rechtstreekse burgemeestersverkiezingen en ik weiger in de logica te stappen van het cordon sanitaire, dat ons verplicht een absolute meerderheid te behalen om deel te nemen aan de macht".

Dewinter zei dat het kartel de verkiezingen wint als het beter doet dan de 33 pct van het Vlaams Blok in het jaar 2000 en legt de lat voor de verkiezingsuitslag in Antwerpen op 35 pct. Omdat dat niet zal volstaan om de meerderheid te behalen, rekent Dewinter daarvoor op "afvalligen" uit de rechtervleugel van de CD&V en de VLD, waarvoor een offensief wordt geopend, en op mensen van de N-VA.

VLOTT krijgt een gewaarborgde vertegenwoordiging op de kartellijsten. Wie allemaal lid is van VLOTT of namens de beweging naast Coveliers op de lijsten zal staan, werd vandaag niet duidelijk. In de zaal waren wel mensen als Didier Donderwolke, Suzy Lismont (vroeger Liberaal Appel) en Claudine De Schepper (voormalig Vlaams VLD-parlementslid) aanwezig. De Schepper zal volgens Dewinter op de lijst voor de provincieraad staan. (Belga 15:20)

DM 01/02 (http://www.demorgen.be/telex/index.html?newsrss=own1138803882)

Kenny
1st February 2006, 16:40
[QUOTE=Kenny]Vlaams Belang en VLOTT (wat staat voor Vlaams, Liberaal, Onafhankelijk, Tolerant en Transparant)[/QUOTE]

Dit is de ironie die zelfs Shakespeare zou appreciëren. :D