PDA

Bekijk de volledige versie : Verband tussen alcoholgebruik, blowen en probleemgedrag


Wouter
1st February 2006, 15:26
Verband tussen alcoholgebruik, blowen en probleemgedrag


UTRECHT - Jongeren die regelmatig blowen of alcohol gebruiken, vertonen vaker probleemgedrag dan jongeren die dat niet of minder vaak doen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut, een Nederlands kenniscentrum op het gebied van verslavingszorg.

Volgens het instituut kan regelmatig gebruik van alcohol of softdrugs samenhangen met persoonlijkheidsproblemen. Die veroorzaken dan ook bijvoorbeeld agressie of crimineel gedrag.

Volgens het Trimbos-instituut kan niet worden gesteld dat jongeren probleemgedrag vertonen, omdat ze blowen en drinken. Het probleemgedrag van jongeren kan ook voortkomen uit rebellie en opstandigheid, zo concludeert het instituut.

Jongeren die blowen, halen lagere cijfers op school dan scholieren die geen cannabis gebruiken. 'Zware' cannabisgebruikers die meer dan veertig keer per jaar blowen, hebben bovendien vaker denk- en aandachtsproblemen. kld

destandaard.be 1/2/06

Saragovaert
1st February 2006, 15:43
Ik vind dat zo een beetje gezever want ja ze gebruiken drugs en drinken alcohol maar wat van de achterliggende redenen. Als ik een jaar of 16 was zag ik ook leeftijdsgenoten drinken en canabis roken en waarom als ontsnappings middel van de slechte situatie thuis of dergelijke. Ik ben van mening dat dit maar zeer oppervlakkige informatie is meestal stopt dit gedrag voornamelijk dan dat blowen naarmate de jongeren ouder worden en als de situatie verandert.