PDA

Bekijk de volledige versie : Bill Gates laat nieuw poliovaccin testen door UAntwerpen


G*lles.Den.Abt
30th November 2015, 08:55
Microsoftbaas Bill Gates trekt drie miljoen euro uit om een nieuw poliovaccin te laten testen door het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de Universiteit Antwerpen. Het nieuwe vaccin zou kinderverlamming de wereld uit moeten helpen.


De Bill & Melinda Gates Foundation vond het onderzoekscentrum van professor Pierre Van Damme in Antwerpen het meest geschikt om de studie te laten uitvoeren. De Microsoftbaas heeft zichzelf als doel gesteld om kinderverlamming uit te roeien en laat daarvoor een nieuw, veiliger vaccin ontwikkelen in Indonesië.

Vanaf 2017 zal dat vaccin onder leiding van het CEV worden getest.

‘We zijn heel trots dat we samen met Bill Gates polio de wereld uit kunnen helpen’, zegt professor Pierre Van Damme. ‘Voor de eerste studies met het huidige orale vaccin hebben we tijd tot april 2016, want daarna worden de ontwikkelingslanden door de Wereldgezondheidsorganisatie verplicht om met een overgangsvaccin te werken. Het nieuwe orale vaccin zullen we dan uittesten vanaf 2017.’

In 2018 zou het nieuwe vaccin op de markt moeten komen.

bron:
http://www.standaard.be/cnt/dmf20151130_01996367

Eigen mening:
Het doet me deugd om te lezen dat een van 's werelds machtigste mensen zijn geld ook wil besteden aan iets goeds in plaats van er meer geld uit te krijgen. De ziekte komt niet meer voor in onze westerse wereld maar men moet er daarom niet minder aandacht aan besteden, wij moeten helpen waar we kunnen omdat wij op sommige vlakken verder staan. Bill gates staat er voor bekend dat hij met zijn Bill and Melinda gates foundation heel veel van zijn kapitaal schenkt aan de behoeftigen en aan onderzoek om ziektes de wereld uit te helpen. Dit gaat zelfs zo ver dat hij enkele jaren geleden van 1 naar 2 zakte in de Forbes lijst van rijkste mensen ter wereld, iets waar andere mensen die kapitaalkrachtig zijn een voorbeeld aan kunnen nemen.