PDA

Bekijk de volledige versie : Durex wil condoomemoji in strijd tegen aids


Thomas.Wynants
24th November 2015, 17:26
Er zijn al emoji's van aubergines, lolly's, bananen en kussende koppeltjes, maar eentje die een condoom moet voorstellen, was er nog niet. Condoomfabrikant Durex roept dan ook op om er eentje te lanceren. Een prima marketingstrategie, maar er schuilt ook een nobeler doel achter, want veilige seks moet volgens de fabrikant daarmee makkelijker bespreekbaar gemaakt worden.

Op 1 december is het Wereldaidsdag en dat wil Durex natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het roept daarom op om een condoomemoji te lanceren en vraagt ook aan iedereen om bij het Unicode Consortium, het orgaan dat de nieuwe emoji's ontwikkelt, aan te dringen om de condoom in hun volgende update te introduceren.

In een verklaring liet Durex alvast optekenen dat een condoomemoji volgens hen ervoor zal zorgen dat opener over veilig vrijen praten eenvoudiger zal worden. Het is namelijk soms makkelijker een prentje te gebruiken om de eerste schroom te overwinnen. "De emoji zou net helpen om makkelijker over seks te praten en het bewustzijn rond het gebruik van condooms vergroten, en dat is belangrijk in het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen zoals HIV en aids", klinkt het.

Bron: Nieuwsblad (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151124_01986457)
Datum: 24/11/2015


Mening:
Men kan dit voornemen en ook het artikel natuurlijk deels categoriseren onder de noemer 'boecht'. Ik plaats het toch online omwille van het positief effect dat dit verhaal kan krijgen. Zoals de condoomfabrikant Durex al aanhaalde in het artikel kan het maken van zo'n icoontje het gebruik van een condoom, de algemene zienswijze tegen een condoom veranderen. Het kan als iets positiefs onthaald worden, ook in landen die op dit ogenblik het gebruik ervan veroordelen. En wie weet als dit door de jeugd opgepikt wordt, men toch gebruik gaat maken van dit bekende rubbertje. Zo is er kans, ook al is het maar 1 procent, dat door dit verhaaltje wat hipper te maken, ongewenste zwangerschappen, ziekten, aids, ... en ik herhaal, ook al is het maar voor 1 procent, kan terug dringen. Dus laat die emoji maar komen!