PDA

Bekijk de volledige versie : Reconstructievideo toont hoe Russisch vliegtuig ontploft in de lucht


Cédric V*rtommen
19th November 2015, 12:14
Nadat eerder geruchten de ronde deden dat een bom in de laadruimte het Russische vliegtuig liet neerstorten in Egypte, zou de bom nu volgens bronnen dicht bij het onderzoek in de passagiersruimte hebben gelegen. Een reconstructievideo toont hoe de bom een gat slaat in het achtersteven van het vliegtuig, dat snel zijn staart verliest en een duikvlucht maakt. Bij de crash kwamen alle 224 passagiers om het leven.

Zo zag de bom eruit die het vliegtuig deed crashen.
Passagiers zaten vlakbij de bom, die waarschijnlijk onder een zetel bij een raam was geplaatst. Dat meldt de Russische nieuwssite Kommersant. De bom scheurt de flank van het vliegtuig open, wat ertoe leidt dat het haar staart verliest. Het toestel crasht momenten later in de Sinaï-woestijn.

De aanslag werd al opgeëist door IS, dat eerst een westers vliegtuig wou doen neerstorten. Maar toen Poetin besloot IS te bombarderen, veranderde IS van doelwit en koos het Metrojet-vliegtuig uit. Mogelijk kregen de terroristen hulp van medewerkers op de luchthaven. Eerder deze week werden twee personeelsleden opgepakt.

Poetin is vastberaden de daders te vinden en schroefde ook de intensiteit van de luchtaanvallen in Syrië op.

DM
http://www.demorgen.be/buitenland/reconstructievideo-toont-hoe-russisch-vliegtuig-ontploft-in-de-lucht-bafd6383/

Mening: Via dit filmpje kunnen we duidelijk reconstrueren hoe deze mensen juist het vliegtuig laten ontploffen. Ik denk dat dit interessant is voor de bewaking en de mensen van de luchthaven. Ook die mensen van de luchthaven moeten strenger gecontroleerd worden. Wat mij wel zorgen maakt is dat het eerste gedacht van IS was om een westers vliegtuig neer te halen. Deze problemen kunnen we alleen maar oplossen door extra alert te blijven op de luchthavens en door de extra bewaking die nu voorzien is, zijn we in de goeie richting aan het werken.