PDA

Bekijk de volledige versie : ‘Opvangprobleem van Francken wordt woonprobleem van Homans’


Lien.H*bert
12th November 2015, 09:46
Groen wil dat Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans in actie schiet om de huurmarkt voor te bereiden op de komst van de erkende vluchtelingen. ‘Het opvangprobleem van Francken wordt het woonprobleem van Homans’, aldus Vlaams parlementslid An Moerenhout in De Standaard en De Ochtend op Radio 1.

‘Over amper een paar weken zullen de eerste vluchtelingen moeten doorstromen van de asielcentra naar de Vlaamse huurmarkt. Er was al een tekort aan betaalbare en sociale woningen. Door de struisvogelpolitiek van minister Homans (N-VA) ten opzichte van de oorlogsvluchtelingen wordt het probleem op de Vlaamse huurmarkt nog prangender’, aldus An Moerenhout.

‘Alle lichten staan op rood’, stelt Moerenhout. ‘Homans moet dringend werk maken van het investeren in de sociale woonbouw en van de uitbreiding van de huursubsidies.’

‘Groen spreekt met een dubbele tong’

Volgens Groen is huisvesting de grootste leemte in het Vlaamse beleid om de vluchtelingencrisis op te vangen. ‘Wij maken ons ernstig zorgen omdat er in het plan van aanpak van de Vlaamse regering van N-VA, Open VLD en CD&V geen woord staat over het beleidsdomein wonen van minister Homans. Ook in de Vlaamse begroting wordt er geen geld voorzien voor de huisvesting van erkende oorlogsvluchtelingen’, aldus Moerenhout.

Minister Homans reageert in De Standaard: ‘Groen spreekt met een dubbele tong’, klinkt het. ‘Enerzijds zeggen ze dat het om hooggeschoolde profielen gaat, anderzijds zouden ze allemaal een sociale woning nodig hebben.’

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20151112_01966130
Waarom relevant? Oeps! Als het klopt wat Groen vertelt, en er in de Vlaamse begroting geen geld is voorzien voor de huisvesting van erkende vluchtelingen, wordt het probleem waar collega Francken mee ploetert er alleen maar groter op. De reactie van Homans bewijst dat er inderdaad iets over het hoofd is gezien. Zou het echt kunnen dat Homans zoiets vergeet?!