PDA

Bekijk de volledige versie : Vliegtuigen zullen voortaan via satellieten overal ter wereld worden gevolgd


Lotte.R*bberecht
12th November 2015, 08:55
Er komt een nieuw systeem om vliegtuigen over de hele wereld te volgen, om de mysterieuze verdwijning van vliegtuigen zoals bij vlucht MH370 van Malaysia Airlines te vermijden. Dat is overeengekomen tijdens een conferentie woensdag van de VN.

De zogenoemde ADS-B-signalen die toestellen nu uitzenden naar andere vliegtuigen of grondstations, zullen in het vervolg ook naar satellieten gaan. Toestellen waar ook ter wereld kunnen zodoende worden gevolgd, aldus de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) van de VN.

Het akkoord werd op een wereldconferentie over radiocommunicatie bereikt en gaat over de toewijzing van radiofrequenties voor het volgen van vluchten van de burgerluchtvaart op wereldschaal. Daarmee wordt het vanaf 2017 mogelijk vliegtuigen overal in de wereld waar te nemen, terwijl vandaag 70 procent van het aardoppervlak (oceanen, woestijnen, bergen) buiten het waarnemingsveld valt.

Het akkoord komt er naar aanleiding van de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysian Airlines tussen Kuala Lumpur en Peking in maart 2014, met 239 mensen aan boord. Hoewel er aanwijzingen zijn, is het toestel nog steeds niet teruggevonden. De nieuwe regeling kan in 2017 ingaan als de vliegtuigen de nodige uitrusting krijgen.

bron: de morgen

eigen mening: MH370 lijkt wel de start van een rampenperiode over vliegtuigdrama's te hebben ingeluid. Deze dagen lijkt het wel of er elke week een vliegtuig neer valt of verdwijnt of gekaapt wordt of ternauwernood een raket kan ontwijken. Dat de UN nu deze maatregel heeft genomen is een eerste stap om een veilig gevoel bij de mensen te maken. Wat men echter gaat doen tegen alle andere drama's, kan ik niet bedenken. Hoe kan men voorkomen dat een vliegtuig wordt neergeschoten? Met deze regeling is er een belangrijke veldslag gewonnen, maar de oorlog zal nog lang duren, vrees ik.