PDA

Bekijk de volledige versie : Tienduizenden betogen in Madrid tegen partnergeweld


Ninke.D*iesen
8th November 2015, 00:27
In Madrid hebben tienduizenden personen deelgenomen aan een manifestatie tegen geweld jegens vrouwen. Tot de manifestatie was opgeroepen door meer dan 400 feministische organisaties. Ongeveer 300 bussen brachten de deelnemers - onder wie zowel mannen als vrouwen - vanuit alle hoeken van Spanje naar Madrid.
Volgens cijfers van de Spaanse regering lieten dit jaar alleen al 41 vrouwen het leven als gevolg van partnergeweld. Slechts zeven van de 41 slachtoffers hadden vooraf al een klacht ingediend.

Nochtans was Spanje in het verleden nog aangehaald door de Raad van Europa als een voorbeeldland, nadat het in 2004 als een van de eersten een wet had aangenomen tegen geweld jegens vrouwen. Sinds 2008 zit het jaarlijkse aantal slachtoffers van partnergeweld in dalende lijn: zo zakte het aantal doden van 71 in 2003 naar 54 in 2014.

Feministische organisaties vragen nu dat er ook werk zou worden gemaakt van de strijd tegen seksuele agressie, intimidatie op het werk en vrouwenhandel.

bron : 7/11/15 - 22u40 Bron: Belga http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2517535/2015/11/07/Tienduizenden-betogen-in-Madrid-tegen-partnergeweld.dhtml


eigen mening : Ik vind het heel goed dat zoveel mensen gaan betogen tegen het partner geweld. Want dit is een probleem waar veel mensen niet mee naar buiten durven komen, en door dat er aandacht wordt gegeven aan deze acties gaan deze mensen sneller met hun verhaal vertellen en mee protesteren. Want partnergeweld is niet iets wat nu in deze tijd alleen speelt maar wat al heel veel jaren speelt in de maatschappij. Dus is het goed dat ze het nu zo actueel maken !