PDA

Bekijk de volledige versie : "Ongebruikelijke geluiden in cockpit vlak voor crash"


jonas.d*meulenaer
3rd November 2015, 15:19
Net voor het Russische passagiersvliegtuig afgelopen weekend in de Sinaï-woestijn in Egypte neerstortte, waren er ongebruikelijke geluiden te horen in de cockpit. Dat melden Russische media. Intussen sluiten Amerikaanse satellietbeelden uit dat het passagiersvliegtuig geraakt werd door een raket. .

Bij een eerste onderzoek van de zwarte doos van het gecrashte vliegtuig blijkt dat er eerst gewoon routineuze gesprekken te horen waren in de cockpit tussen de crew-leden, tot plots vlak voor de Airbus 321 van de radar verdween er vreemde geluiden te horen waren. Volgens nieuwsagentschap Interfax suggereren de opnamen ook dat er plots een noodsituatie aan boord was dat de crew-leden verrassten, waardoor ze niet meer de tijd hadden om een noodsignaal uit te sturen.

Wat het ongebruikelijke geluid net was en of dat ook de oorzaak was van het ongeluk, is nog niet duidelijk.

Flits op satellietbeelden

Eerder waren er ook al berichten dat op beelden van een Amerikaanse infraroodsatelliet een flits te zien zou zijn op het moment dat het vliegtuig zaterdagochtend boven de Egyptische woestijn vliegt. Analisten menen dat het kan wijzen op een ontploffing van het toestel, door de kerosinetank of een bom. Maar over een raket die afgevuurd werd vanop de grond is geen enkele indicatie, luidt het.‘De speculatie dat het vliegtuig door een raket werd neergehaald, is hiermee van de baan’, aldus de anonieme bron.

Het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst, James Clapper, verklaarde op zijn beurt dat er ‘op dit moment’ geen aanwijzingen zijn dat er sprake is van een terreuraanslag. Maar het is ook nog te vroeg om de betrokkenheid van IS volledig uit te sluiten, gaf hij toe. Die islamistische beweging eiste de aanslag op.

Bron: Gazet Van Antwerpen (3/11/2015)
http://www.gva.be/cnt/dmf20151103_01952287/ongebruikelijke-geluiden-in-cockpit-vlak-voor-crash

Eigen mening: Ik vind het merkwaardig dat iedereen blijft ontkennen dat dit een terreuraanval is geweest. Hebben we hier dan te maken met het censureren van informatie om geen onheil te scheppen? Op deze manier willen ze de mensen niet afschrikken om het vliegtuig te nemen wat natuurlijk zou leiden tot een enorm financieel verlies. Maar we weten natuurlijk niet zeker of het wel echt om een terreuraanval van de terreurgroep ISIS gaat. Het kan immers ook een technisch mankement geweest zijn.