PDA

Bekijk de volledige versie : Fons Borginon aangeduid als VLD-kamerfractieleider


Ellen_Pihay
12th January 2006, 19:10
BRUSSEL - De VLD-kamerfractie heeft Fons Borginon aangeduid tot opvolger van Rik Daems als fractieleider. Borginons mandaat loopt tot het einde van de legislatuur in 2007. Dat kondigde VLD-voorzitter Bart Somers na afloop van de fractievergadering aan.


De fractie had volgens de partijvoorzitter een open en constructief gesprek over de opvolging van Rik Daems. Somers verduidelijkte dat zijn voorstel door de fractie met applaus werd onthaald. Borginon wordt door de fractie breed gedragen en heeft de juiste capaciteiten om de fractie te dragen, zei Bart Somers.

Fons Borginon wordt volwaardig fractieleider tot het einde van de legislatuur om hem in staat te stellen krachtig op te treden. Maar Rik Daems kan nog altijd terugkeren, antwoordde Somers op vragen over de verklaring van Daems dat hij tijdelijk was teruggetreden. Rik Daems, die zelf niet op de fractievergadering aanwezig was, werd bedankt voor het werk van de afgelopen jaren.

Borginon zelf zei dat het fractievoorzitterschap een belangrijke rol in het parlement is, die nieuw voor hem is. Als fractieleider van de grootste partij van het halfrond komt het erop aan om evenwicht te vinden tussen het controleren van de regering en het steunen van de meerderheid.

Fons Borginon ziet zichzelf als een parlementslid dat vooral rond dossiers werkt en ook anderen laat scoren. Ik ben eerder een coach dan een prima donna, aldus de Antwerpse liberaal. Een bijkomend argument om hem als fractieleider aan te duiden was dat Fons Borginon bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen lijsttrekker is, merkte Bart Somers nog op.

De Standaard 12/1/2006