PDA

Bekijk de volledige versie : Software zelfrijdende Tesla is goedgekeurd


Remo.V*nTendeloo
26th October 2015, 12:47
De ontwikkeling van een zelfrijdende Tesla is een stap verder. De Dienst Wegverkeer (RDW) in Nederland heeft voor heel Europa nieuwe autopilotsoftware voor het voertuig goedgekeurd, zo meldt het Nederlandse ministerie van Infrastructuur zondag.

De software helpt en ondersteunt de bestuurder, bijvoorbeeld bij parkeren en rijden binnen de lijnen van de weg. Bij hogere snelheden moet de bestuurder de handen nog wel aan het stuur houden. De bestuurder blijft daarbij de baas over de auto, zoals de Europese regels bepalen.

De Nederlandse minister van Infrastructuur Melanie Schultz spreekt over een mooie nieuwe ontwikkeling op weg naar de zelfrijdende auto. ‘We staan aan de rand van een nieuw tijdperk, de auto verandert de komende 20 jaar meer dan de afgelopen 100 jaar.’ Het hart van de auto is straks niet meer de motor, maar de software, aldus de minister.

bron:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151025_01937291

mening:
Ik vind dat wetenschappers met deze technologie een grote sprong vooruit hebben gemaakt. Maar dit is dan weer het tegenovergestelde van wat men
wil ondernemen met de acties van het auto rijexamen. Men wil alle manoeuvres terug strenger maken, maar met deze technologie gaat net alles veel makkelijker. Net als met de achteruitkijkcamera, deze helpt de bestuurder ook enorm veel. Komt dit wel te goede tegenover de kwaliteit van onze Europese bestuurders? Dat denk ik niet!