PDA

Bekijk de volledige versie : Hoe krokodillen uw huidproblemen kunnen verhelpen


Jorn.S*oops
21st October 2015, 14:04
Hoe krokodillen uw huidproblemen kunnen verhelpen

Vergeet arganolie of kokosolie, het wondermiddel voor uw droge huid wordt geleverd door krokodillen. Volgens experts zou het vet van de dieren kunnen helpen bij huidziektes zoals psoriasis en eczeem, zo schrijft de Britse krant The Telegraph.

Het vet van krokodillen waaruit olie wordt gewonnen, zou een goede mix van ingrediënten bevatten die huidproblemen kunnen helen, zoals vitaminen E en A (rijk aan anti-oxidanten), maar ook linol- en oliezuren die de huid kalmeren.

Het vet is een bijproduct dat wordt verzameld wanneer het vlees van een krokodil wordt verwerkt en werd voorheen weggegooid. Al gebruiken verschillende bevolkingsgroepen in Mexico, Madagascar en Zuid-Afrika het dierlijke vet al decennialang voor hun eigen huidirritaties.

Het Zuid-Afrikaanse familiebedrijf Repcillin is al langer op de hoogte van de goede effecten van krokodillenolie. Hun huid- en haarverzorgingsproducten zijn goedgekeurd door organisaties zoals Fairtrade en Not Tested on Animals, en het bedrijf levert ook krokodillenolie aan ziekenhuizen.

Het blijft evenwel een exclusief ingrediënt, want per krokodil is slechts 600 gram beschikbaar. Repcillin benadrukt dat de kwekerijen waarmee het samenwerkt, allen voldoen aan de regulatie van CITES (Convention on international trade in endangered species of wild fauna and flora).

Bron: De Standaard, 21/10/15, http://www.standaard.be/cnt/dmf20151021_01930883

Eigen mening: Het is goed nieuws dat men hierbij is uitgekomen. Eczeem en psoriasis zijn vaak heel hardnekkige problemen die niet snel kunnen opgelost worden. In mijn omgeving zijn er twee personen waarvan ik weet dat zij lijden aan psoriasis. Bij de ene is het eenmalig en is het niet meer teruggekomen, de andere heeft regelmatig last van dit probleem. Voor die persoon is het dan ook een heel gênant probleem omdat de persoon in kwestie met veel mensen in contact komt tijdens het werk. Daarnaast kan het ook naast deze problemen de huid sterk irriteren wat het dagelijkse handelen kan beïnvloeden. Het is dus een goed middel als alternatieve medicatie, want tot tegenstelling wat velen denken zijn er veel gevallen waar psoriasis niet meteen genezen kan worden. Hopelijk kan de wetenschap verder onderzoek verrichten zodat er zonder krokodillen een behandeling gemaakt kan worden die gelijkaardig is.