PDA

Bekijk de volledige versie : IS roept op tot jihad tegen Rusland


Toon.A*rts
14th October 2015, 08:26
Terreurgroep IS dreigt met een jihad tegen Rusland, nu Moskou al twee weken bombardementen uitvoert op stellingen van IS en andere rebellen in Syrië. "We zullen Rusland overwinnen in Syrië", klinkt het. De afgelopen 24 uur heeft de Russische luchtmacht een recordaantal aanvallen uitgevoerd boven Syrië.

In een videoboodschap roept IS-woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani alle moslims op om een jihad te voeren tegen de Russen en "iedereen die een kruisvaart voert tegen de moslims".

Ook de Amerikanen, die aan de leiding staan van de internationale coalitie tegen IS, moeten het ontgelden. "Ze zijn zwak, onmachtig en zouden zelfs met de duivel een alliantie aangaan in hun oorlog tegen IS."
Poetin: "Hebben de Amerikanen pap in hun hoofd?"

Sinds de Russen zich sinds 30 september actief bemoeien in het conflict in Syrië en daarbij de Syrische president Assad steunen, wordt de situatie op het terrein steeds complexer, en met name de samenwerking met de internationale coalitie.

De Russische president Vladimir Poetin hekelde vandaag de slechte samenwerking met de Verenigde Staten. Hij haalde ook uit naar het droppen van munitie voor anti-IS-rebellen en vroeg zich openlijk af of de Amerikanen "pap in het hoofd" hebben.

De Amerikanen van hun kant hebben laten weten dat ze binnenkort een overeenkomst met het Russische leger verwachten over veiligheidsmaatregelen in het Syrische luchtruim. "De gesprekken verlopen erg professioneel en constructief", klinkt het. Bedoeling is dat de gevechtsvliegtuigen van Rusland en van de internationale coalitie elkaar niet voor de voeten vliegen.

IS bevestigt dood van "nummer twee"
Volgens al-Adnani wordt IS overigens nog elke dag sterker. Toch moest de terreurgroep vandaag bevestigen dat een van zijn belangrijkste leden is gedood tijdens een Amerikaanse luchtaanval eerder dit jaar. Het gaat om Abu Mutaz Qurashi.

Het Witte Huis liet al op 21 augustus weten dat die "nummer twee" van IS omgekomen was bij de luchtaanval.

Eigen mening: De enige die succes levert is Rusland, zij hebben de meeste stellingen van IS gebombardeerd. Amerika is er ook mee gemoeid, maar waar blijft Europa? Europa heeft niets gedaan, wij zouden samen moeten staan niet ergens op de achtergrond blijven zoals we altijd doen. Wij zijn altijd al het schoothondje van Amerika geweest. We zouden het samen met Rusland moeten aanpakken tegen IS, Het proberen te verslaan. Het nutteloze slachten van IS moet stoppen en daar moet actie voor worden genomen.

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/2.33907?eid=1.2468358
geraadpleegd: 14-10-2015 8:26